Holberg i fokus under optagelser til TV-program

”Det er udviklingen”, svarede Ghita Nørby på spørgsmålet om, hvorfor Det Kgl. Teater så sjældent viser Holberg i vore dage. Selv er hun lige fra sin tid fra teatrets elevskole og gennem årtier på scenen opdraget i den holbergske skuespillertradition, og nostalgien udeblev ikke under hendes besøg i Holbergs stuer på Tersløsegaard forleden.

Hun måtte hen at berøre det udstillede kostume, som Jørgen Reenberg bar i rollen som Vielgeschrei i ”Den Stundesløse”. Ghita Nørby medvirkede selv i forestillingen som Pernille. Hun fortalte også både om sin hovedrolle i ”Den Vægelsindede” og om andre Holberg-minder og store henfarne kolleger som Olaf Poulsen og Jonna Neiiendam, der er udstillet på museet.

Det var første gang, Ghita Nørby besøger Holberg Museet. Det skete sammen med Jim Lyngvild i forbindelse med en optagelse til TV-serien ”Jim & Ghita”, der vises på DR. Udsendelserne laves af produktionsselskabet ”Blu”, Valby, som på forhånd havde henstillet, at omtale skulle afvente indtil udsendelsen programsættes senere på året.

Den klausul er imidlertid i dag brudt af dagbladet ”Sjællandske”, som offentliggør historien om Jim & Ghitas besøg og senere overnatning på Kragerup Gods. På den baggrund kan vi også selv fortælle om Tersløsegaards rolle.

Ghita Nørby i rollen som Pernille på Det Kgl. Teater i 1973. Pressefoto.