I ugen fra 25. oktober til 1. november spilles der dansk overalt i landet. Det er tyvende år, den store fest for dansk musik og musikliv arrangeres, og i Sorø er det jazzen, som bidrager med to koncerter. Først fredag den 30. oktober kl. 18.00 i Munke Bjergby kirke, hvor bassisten Bo Stief på sin femstrengede bas demonstrerer, hvordan den 800 år gamle folkevise ”Drømte mig en drøm” lever videre i nutidens rytmiske musik. Dernæst ved en stor familiekoncert i Victoria Teatret søndag den 1. november kl.15.00, hvor jazzgruppen ”Univers på Vers” synger og spiller. Bandet, som består af fem garvede jazzmusikere på trækbasun, vibrafon, guitar, bas og trommer samt fire unge sangere, serverer børnejazz med underfundige tekster, finnurlige rim og sjove danse. Det er især velegnet for 8-14 årige – samt forældre og bedsteforældre.

De to spil-dansk koncerter er arrangeret af Sorø Jazz med støtte fra Sorø kommune og KODA Kultur.

Prisbelønnet børnejazzband optræder i Victoria Teatret
”Univers på Vers” er belønnet med adskillige priser og netop i år nomineret til musikforlæggernes store ”Carl Pris”. Orkestret er dannet af Anders Jacobsen, der både er skolelærer, trækbasunist og børnesangskomponist. Foruden fire store børn til at synge har han flere af jazzens fineste professionelle musikere med i bandet. I en times koncertprogram kommer ”Univers på Vers” gennem musikalske temaer om bl.a. ABC, trolde, cirkus, jungler og persisk marked. I jazztakt og med latinamerikanske rytmer synges mundrette tekster med pudsige ordbilleder, der udtrykker en barnlig undren over sproget og livet. De meget sangbare melodier er med afsæt i jazz og bossa becifret med firklange og formindskede akkorder, som klinger meget smukt.

Søndag den 1. november kl. 15.00 (ca. 60 minutter)
Spil Dansk-Børnejazz (forældre og bedsteforældre velkomne) med UNIVERS PÅ VERS: Pelle von Bülow, guitar, Ole Skipper, bas, Rasmus Lund, trommer, Morten Grønvad, vibrafon, og Anders Jacobsen, basun og fortæller. Sangerne er Berte Wiggers, Anne- Ditte Løfberg, Maja Caroc og Albert von Bülow.
Sted: Victoria Teatret, Storgade 15, 4180 Sorø
Entré: 50 kr.
Reservation: www.victoriateatret.dk

Drømte mig en drøm i Munke Bjergby kirke
En 800 år gammel folkevise er inspirationen til den solokoncert, jazzbassisten Bo Stief giver i Munke Bjergby kirke i Spil Dansk ugen. ”Drømte mig en drøm” er den ældste nedskrevne prøve på dansk middelalderlyrik. I det manuskript til Skånske Lov, som en skriverkarl udarbejdede i 1200-tallet føjede han på bageste side den lille vise til – skønt den intet har med jura at gøre. Skriveren (som må have været et sentimentalt følelsesmenneske!) medtog endda den tilhørende melodi i tydelig nodeskrift.

Bo Stief vækker den gamle drøm med en speciel solokoncert, hvor bassen har den bærende rolle både melodisk, harmonisk og rytmisk. Solisten satser på empati, stemning og forunderlig musik. Han vil desuden guide tilhørerne gennem koncerten med glade fortællinger og spørgetid efter koncerten. Egentlig skulle forløbet også indeholde korsang sammen med publikum, men det må desværre udgå, fordi der ikke må synges fra kirkebænkene på grund af coronarestriktionerne.

Gennem tiderne har Bo Stief stået for mange Spil Dansk koncerter og brænder for sagen. Han lever et musikalsk liv, hvor han er meget bevidst om, at han er musiker med et dansk sind, temperament og grundlyd. Han magter både kontrabassen og den halvakustiske fem-strengede bas. Stief spiller på en personlig, syngende og lyrisk måde og er opfindsom og banebrydende på allerhøjeste plan. Bo Stief har gjort en fantastisk og højt respekteret international karriere, som startede i Jazzhus Montmartre i 1960’erne. Han har spillet med adskillige af jazzens største stjerner, bl.a. Ben Webster, Stan Getz, Dexter Gordon og Miles Davis samt danske kunstnere som Sanne Salomonsen, Palle Mikkelborg, Sebastian og Søs Fenger. I sit livslange virke har har også bevæget sig rundt i rock- og fusionsmusik med flere succesrige bands og han har i mange år undervist i musik på Syddansk Konservatorium.

Fredag 30. oktober kl. 19.00:
Spil Dansk jazz med Bo Stiefs Drømte-mig-en-drøm solo-baskoncert
Munke Bjergby Kirke, Kirkebakkevej 26, 4190 Munke Bjergby
Ingen entré – men begrænset plads i kirken, så tilmelding er nødvendig til enten sognepræst Kirsten Fogsgaard kfo@km.dk (tlf. 5780 7116) ,eller kordegn Helle Holm-Christensen hho@km.dk

Foto: ABW
Del på sociale medier