Sorø Jazzfestival går amok og sender jazzen ud blandt øf-grise i Sønderskoven – og ind mellem byrådsmedlemmernes stole på Rådhuset.

Når der for syvende år i træk holdes jazzfestival i Sorø i ugen fra den 21. – 28. juli er det ikke alene musikken, som bliver fornyende. Også flere af spillestederne er meget originale. En kvartet med sangerinden Lone Boyd i spidsen bliver således sendt ud i en af Sorø Akademis skove for at give koncert. Og en trio anført af fløjtenisten Sarah Elgeti rykker ind i det gamle Rådhus på Torvet for at spille i selve byrådssalen. Mon ikke vi kan se frem oplevelser ud over det sædvanlige?

Jazzfestivalen præsenterer i alt 18 koncerter på 15 forskellige spillesteder. Hele programmet kan findes her. Blandt årets nye spillesteder er skovlandbruget Katrinelunden, der excellerer i klimaneutralt opdræt af grise og økologisk planteavl. Torsdag den 25. juli inviterer det jazzglade værtspar Rikke og Niels inden for i deres stråtækte bindingsværksgård fra klokken 11 til brunch med hjemmegjorte delikatesser. Fra klokken 12 spiller jazzen. Det er sangerinden Lone Boyd, som kommer med tre forrygende dygtige musikere, pianisten Artur Tuznik, bassisten Mariuzs Prasniewski og trommeslageren Anders Mogensen. Repertoiret er tolkninger af danske sange af bl.a. Kai Normann Andersen, Bent Fabricius-Bjerre og Åge Stentoft.

Mandag den 22. juli er det byrådets 25 medlemmer, som generøst viger deres pladser for jazzens publikum. Kl. 13.00 kan man, uanset partifarve, sætte sig til rette i de folkevalgtes stole i byrådssalen. Inde i midten af ellipsen mellem borgmesterens og de øvriges pladser stiller en trio op og giver en særligt indstuderet koncert. Det er den poetiske fløjtenist Sarah Elgeti, som spiller sammen med guitaristen Christian Bluhme og bassisten Jens Kristian Andersen. De vil fremføre Elgetis egne kompositioner med afsæt i nordiske mytologiske fortællinger samt jazzarrangementer af komponisten Carl Nielsens værker. Billetter til denne koncert kan ikke købes på Rådhuset, men i Victoria Teatret.