Jan Kaspersen og Bob Rockwel kommer med deres kvartet og åbner Sorøs vinterjazzprogram torsdag den 13. februar på Sorø Kunstmuseum.

Den 71-årige komponist og pianist Jan Kaspersen er en ener. På sin livslange rejse gennem musiklandskabet har han udgivet 40 plader, skabt mere end 400 kompositioner og skrevet musik til flere end 30 film- og teaterforestillinger. Allerede for tyve år siden modtog han Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. Han har krydset både rock, klassisk, indisk og afrikansk musik i sin søgen efter fornyelse, men uden at svigte sine rødder i jazzen. ”Nogle af mine største forbilleder er Duke Ellington og Thelonious Monk. Men jeg kan også godt lide Stravinsky,” fortæller han.

Den amerikansk-fødte saxofonist Bob Rockwell er ligeledes en institution i Danmark. Han kom hertil i 1970’erne som medlem af Thad Jones / Mel Lewis Bigband og har siden med sit magtfulde tenorspil været en af de vigtigste musikere på den danske jazzscene. Med Jan Kaspersen har han i mere end tre årtier været uadskillig som medlem af Kaspersens kvartet, der desuden har Peter Danstrup på bas og Øle Rømer på trommer.

Kvartetten, som nu præsenteres i Sorø, har opbygget et enestående sammenspil samt et repertoire, der stadig fornys bl.a. med kompositioner af Kaspersen. Og så er Thelonious Monk og Duke Ellington også med på programmet – ofte sammen med en jazzstandard eller to. Her er masser af legeplads i musikken, der giver de fire musikere rig lejlighed til at udfordre hinanden og publikum.

Hele programmet med alle detaljer om musikere, spillesteder og reservation kan ses på soroejazz.dk – KLIK HER.