Guitaristen Yotam Silberstein kommer med sin kvartet for at spille på tre små jazzfestivaler i juli.

Det er en af jazzens aktuelle højdespringere, der i juli lander i Danmark for at give koncert med sin kvartet i Sorø, på Samsø og i Ribe. 34-årige Yotam Silberstein fra Tel Aviv har om nogen fået sat Israel på jazzens verdenskort. Med hæderen som årets jazzmusiker i Israel i bagagen har han etableret sig i New York. Her har han spillet med flere af den forrige generations største kunstnere som James Moody, Georges Coleman, Jimmy Heath, Walt Weiskopf og David Sanborn.

Yotam Silberstein, pressefoto

Nu henter de tre jazzfestivaler i Sorø, på Samsø og i Ribe ham til Danmark. Han giver én koncert hvert sted, første gang på Sorø Kunstmuseum onsdag den 26. juli. Med sig har Yotam Silberstein tre andre unge stortalenter: den amerikanske pianist Glenn Zaleski, bassisten Rick Rosata fra Canada og landsmanden Daniel Dor fra Israel på trommer.

Yotam Silberstein kendes på sin mesterlige teknik, sine poetisk følsomme fraseringer og sit elegante swing. Med sit utroligt letflydende spil er han faldet perfekt ind i både bebop, latin og brasiliansk. Og på Dizzy’s Club i New Yorks Lincoln Center præsterede han en overbevisende opvisning ved en mindekoncert for sit instruments store mester Wes Montgomery. I januar i år udsendte han sit femte album ”The Village”, der af det autoritative jazzmagasin Down Beat blev kaldt ”hans mest fuldendte til dato”.

Besøget i Danmark sker på de tre jazzfestivalers initiativ som en afstikker fra den verdensturné Yotam Silberstein med sin kvartet er i gang med. Den blev indledt på Birdland i New York og fører i løbet af et par måneder via Argentina over Australien til Italien, Frankrig, Polen, Schweitz og Japan – og altså Samsø, Ribe og Sorø!

Programmet for Sorø Jazzfestivalen kan ses HER.

Sorø Jazzfestivalen skylder stor tak for tilskud fra Sorø kommune, Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Sorø Spare- og Laanekasses Fond og Trelleborgfonden samt festivalens sponsor DagmarBryggeriet.