Lone Rasmussen, indehaver af Acacia Blomster, medvirker i dag i vores interviewserie om vintertraditioner i Sorø.

Fejrer du Valentins Dag og Fastelavn?
Som blomsterhandler går Valentins Dag selvfølgelig ikke ubemærket forbi. Det er en rigtig travl dag i forretningen, men fejrer den selv, det gør jeg som sådan ikke. Jeg har en fantastisk sød kæreste, der forkæler mig hele året og ikke kun d. 14. februar. Fejring af Fastelavn hørte mest barndommen til, og da vi ikke selv har børn, går dagen med noget andet end tøndeslagning og udklædning.

Hvad gør du, når Sorø er fyldt med sne og is?
Sorø er jo også smuk, når den er iklædt sne og is, specielt smuk fra søsiden. Jeg nyder også at sidde indenfor en vinterdag med god gang i brændeovnen. Alle årstider har sin charme.

Har du en favoritbutik i Dianalund Centret?
Det er sjældent, at jeg kommer i Dianalund Centret. Jeg har været der få gange, hvor jeg har handlet hos den super gode slagter, Henrik Slagter.

Har du nogensinde fået en p-bøde i Sorø?
Nej, det har jeg ikke. Men p-vagterne kommer jo overalt, selv på vores villavej.

Hvornår har du sidst kigget ind på Sorø Museum?
Jeg var der for et par år siden i forbindelse med juletræstændingen på torvet. Og lige før jul sidste år var jeg på en inspirerende rundvisning på det nyombyggede kunstmuseum. Som forretningsdrivende i byen er det rart at vide, at Sorø også har nogle gode og spændende kulturelle tilbud.

Har du et godt råd til byens borgmester her i 2012?
Det er jo altid nemt at side på sidelinjen og kommentere. Men det er utroligt vigtigt for Sorøs handelsliv, at der bliver skabt noget mere liv i bymidten, så byen og handelslivet ikke dør helt ud. Det vil være en katastrofe for en by som Sorø med dens historie, der rækker langt tilbage, hvis den dør stille og roligt ud, som det desværre er set med andre mindre byer i Danmark.

Lone Rasmussen