I samarbejde med Ingemannselskabet og historiefestivalforeningen 1684-1862 markerede flere kirker søndag den 5. juli Ingemannsdagen.

“Især var Klosterkirken fyldt, og også Nyrup Baptist Kirke var fyldt op med glade kirkegængere. I Dianalund deltog tre kirker. I flere kirker var der kirkekaffe efterfølgende, og her kunne foreningens repræsentanter få sig en god sludder med de fremmødte,” fortæller Mette Skjoldan, formand for 1684-1862.

Ingemannsdagen er første skud på stammen for historiefestivalen, der i år også skulle have omfattet bl.a. maskebal og historisk marked, som desværre – grundet forsamlingsrestriktionerne – er udskudt til 2021.

“Tak til alle der kom og var med til Ingemannsdagen trods regnvejr og coronarestriktioner,” siger formand Mette Skjoldan. “Vi skal starte et sted, og det er med fornemme samarbejdspartnere. En særlig tak skal lyde til kirkerne som var med trods alt.

“Jeg glæder mig rigtig meget over samarbejdet mellem Historisk Forening 1684-1862, Ingemann Selskabet og syv af kirkerne i vores kommune,” siger Borgmester Gert Jørgensen.

“Et samarbejde der igen i år giver mulighed for – på Ingemannsdagen den 5. juli – at møde op i en kirke og lytte eller synge med på Ingemanns samler. Kirkerne byder hver især ind med egne bud på en Ingemanngudstjeneste. Dejligt at lokale traditioner fastholdes i rammerne af Sorø Kommunes fantastiske natur, kultur og historie,” tilføjer han.

“Vi deltager fordi, Ingemann har i den grad sat spor i dansk salmetradition,” siger Helmer Breindal, Menighedsrådsformand Dianalund Kirker.

“Vi elsker Ingemanns morgen- og aftensange. Vi ville have svært ved at undvære Glade jul og Dejlig er jorden. Og så er Ingemann lokal”, tilføjer han.

“Det er en glæde, at så mange kirker deltager på dagen,” siger Formand i Ingemanns Selskabet, Peter Balslev-Clausen.

“Både medlemmer af foreningen 1684-1862 og Ingemanns Selskabet har fået en invitation til at deltage. Og meget gerne alle resten af Sorøs borgere, der synes det vil være dejligt at være med til en enkel og fælles fejring af B.S.Ingemann,” tilføjer han.

Sorø Akademis Pigekor har i dagens anledning udsendt denne smukke video med salmen Nu titte til hinanden:

Vi bringer her et lille udvalg af de mange billeder, foreningen 1684-1862 har taget på dagen. Du kan se alle billederne på deres hjemmeside.

Del på sociale medier