Fra den 11. september til 10. oktober viser UDSTILLINGSSTEDET.dk, Rådhusvej 4 i Sorø billedkunstneren Peter Holcks udstilling “Mig og Onkel Albert”. Der er gratis adgang, men begrænset antal gæster af gangen på grund af Covid-19 restriktionerne. Derfor bedes gæster reservere tid på tlf. 23232818.

Billedkunstneren Peter Holck er kendt af mange i Sorø, fordi han arbejder som omviser på Sorø Kunstmuseum. Men Peter Holck er først og fremmest maler. Han gik på Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 1974 – 1981, og havde blandt andet Albert Mertz som lærer. I udstillingen “Mig og Onkel Albert” på UDSTILLINGSSTEDET.dk, Rådhusvej 4 går Peter Holck i dialog med Albert Mertz og Mertz livslange betydning for Peter Holcks eget kunstneriske arbejde.

Peter Holck fortæller:
“Albert Mertz blev den af mine lærere på Kunstakademiet, der ideologisk og personligt kom til at præge mig stærkest. Den form for begejstret påvirkning imellem lærer og elev fører nemt til plagiat, men det kræver at læreren har en fiks og færdig ikonografi af videregive. Intet kunne være Mertz fjernere, og hans ideologi var under konstant forandring. Påvirkningen fra ham var mere af filosofisk og ideologisk art. Den tvivl han selv havde iboende, gjorde han til fundament for sin undervisning; Hvad er kunst? Hvorfor laver vi det? Hvad skal det bruges til? spurgte han igen og igen og gav ingen svar derpå. Det måtte vi selv finde ud af ”The Hard Way”.
Dialogen imellem ”mig og onkel Albert” viste sig at blive livslang. Udstillingen er selvfølgelig en hyldest til Mertz, men der er indbygget noget humor, noget ironi og noget distance”.

Albert Mertz er aktuel i år, hvor han ville være fyldt 100, en begivenhed også Sorø Kunstmuseum fejrer med en særudstilling fra 26.september.

Anne Beth Witte var på besøg med kameraet, mens udstillingen blev sat op. Se mere her…

Del på sociale medier