På den smukkeste blå septemberhimmel kunne man mandag aften over Sorø se en flot, rød luftballon komme svævende. I ballonen stod Michael og Malene Bay fra Sorø, som var de heldige vindere af hovedpræmien i Sorø Kommunes Digital Post-konkurrence.

En vellykket kampagne i foråret fik Sorø Kommunes borgere til at tilmelde sig Digital Post i stor stil. En tredjedel af borgerne i Sorø Kommune modtager nu deres kommunale post digitalt, og de mange digitale borgere har æren for at Sorø Kommune har overhalet både København, Århus og Odense når det gælder borgernes digitale kommunikation med det offentlige.

– Jeg er meget glad over at se, at rigtig mange borgere har grebet vores opfordring til at bruge de digitale kanaler. Det er mit klare indtryk, at mange gerne vil kommunikere digitalt. Både fordi det er nemmere for den enkelte, men også fordi de kan se pointen i at være med til at spare penge for kommunen, siger borgmester Ivan Hansen.

Især når det gælder de velvoksne borgere i alderen 55-84 år, har kampagnen været en stor succes. Om det var rent samfundssind eller udsigten til at vinde en iPad eller en koncert med Bruce Springsteen, der gjorde udslaget, må stå hen i det uvisse, men spørger man hovedpræmievinderen, er han ikke i tvivl om, at det kan være nødvendigt at skabe lidt ekstra blikfang, hvis man vil få borgerne til det digitale.

– Jeg tror, det er nødvendigt at gøre noget ekstra for at skabe opmærksomhed, hvis man gerne vil rykke folk. Jeg synes, det er fint, at kommunen går utraditionelt til værks – så længe det ikke tager overhånd, siger Michael Bay, som efter sin ballondåb desuden kan kalde sig ”Markgreve af Vetterslev,” opkaldt efter den mark hvor ballonen landende mandag aften.