Nu er det forår og foreviseren er klar ved billetlugen…
Ifølge kalenderen er det netop den 1. marts blevet forår. Men den tunge dobbeltdør ind til Ludvig Holbergs stuer holdes normalt stadig lukket indtil den officielle sæsonåbning den 5. juni. Og dog er det nemt at få døren slået op af museets foreviser både før og efter den dato.

Nu er det forår og foreviseren er klar ved billetlugen…

Besøg kan aftales med det virtuelle billetkontor, som holder døgnåbent på emailadressen post@tersloesegaard.dk Send simpelt hen en besked om det ønskede tidspunkt for museumsbesøg (inklusive fortælling om Holberg og Tersløsegaard), så vil Holberg Museets vogter hurtigt vende tilbage med en besøgsbekræftelse.

Allerede i april og maj byder vi de første grupper af museumsgæster velkommen på Tersløsegaard. Det er bl.a. gymnasieklasser, sogne- og turistforeninger, private grupper og gammelsoranere (tidligere elever fra Sorø Akademi), som allerede har bestilt forevisninger.

Besøgsgrupper bør være mindst 10 personer og helst ikke flere end 60. Prisen er den samme som ordinær entré i museets åbningstider (lø-sø kl. 12-16 i sæsonen), nemlig 50 kr. pr. deltager. Der er mulighed for at nyde medbragt mad og drikke. Kaffe/kringle m.v. kan eventuelt også forudbestilles hos Museet.

Sæsonkort betaler sig
Tersløsegaard tilbyder årskort for 300 kr. Kortet giver ubegrænset fri adgang til museumsbesøg og samtlige arrangementer hele sæsonen. I betragtning af at den sædvanlige entré er 50 kr. for hvert besøg, og at der opkræves 100 kr. for adgang til sæsonens mange foredrag, koncerter og begivenheder, kan et årskort nemt tjene sig selv ind. Årskort bestilles på post@tersloesegaad.dk og leveres efterfølgende i et lille plastomslag med post til bestillerens personlige adresse.

Åbent juni-september
Den egentlige museumssæson indledes mandag den 5. juni (det er i år 2. pinsedag) med foredrag og underholdning fra kl. 16.00. Sorø Klosterkirkes sognepræst Kristian Østergaard fortæller med udgangspunkt i 500-året for Reformationens begyndelsen i 1517 om Holbergs forhold til Kristendommen. Derefter vil de seks sjællandske spillemænd i bandet ”Ren Nostalgi” synge og spille folkelig fornøjelig musik – med indlagte Holberg–citater!

Fra den følgende weekend den 10.-11. juni til og med den 9.-10. september er Holberg Museet åbent hver lørdag-søndag kl. 12-16. Her behøver man ikke reservere på forhånd. Dog er der seks søndage i perioden særlige arrangementer, hvortil pladsbestilling tilrådes. Hele programmet med detaljer om de enkelte begivenheder kan findes på www.tersloesegaard.dk