Besøgende er strømmet til Holbergmuseet på Tersløsegaard efter afviklingen af coronarestriktionerne. Museet kan konstatere, at besøgstallet er fordoblet i forhold til sidste år – og det er ikke engang slut endnu, for museet har et stort antal bestilte forevisninger i oktober, før sæsonen definitivt afsluttes den 1. november.

I det skrækkelige corona-år 2020 måtte Holbergmuseet ligesom alle andre aflyse arrangementer og se antallet af besøgende svinde ind til kun godt 800. Men i sommeren 2021 har gæsterne for alvor taget revanche. Holbergmuseet kan ved udgangen af september, allerede før sæsonen er helt slut, registrere mere end en fordobling af antallet af gæster og vil nå tæt på 2000 besøgende ved årets slutning.
Der forudses endnu flere besøgende, når Holbergmuseet åbner for sin næste sæson søndag den 5. juni 2022. Det sker med en fantastisk udstilling om ”Holbergs Masker”, som teaterhistorikeren dr. phil. Bent Holm sætter sammen. Derefter vil i løbet af sommeren følge ikke færre end elleve opførelser af to forskellige Holberg-komedier samt et gæstespil fra Italien og en serie foredrag og koncerter.

Holberg og Sjællands Regionsråd
Helt aktuelt er Holberg kommet ind i billedet som inspiration til det kommende regionsrådsvalg den 16. november. En af de håbefulde kandidater har besøgt Tersløsegaard for at føre en dialog med Holberg om politiske kandestøberier. Det er socialdemokraten Dan Kiving. Han taler om Holbergs godt 300 år gamle komedie ”Den Politiske Kandestøber” og spørger, om der mon er paralleller at finde i nutidens politiske situation. Desværre kan det på forhånd udelukkes, at Kivings velkomne interesse for kulturpolitik vil være til nogen nytte i Regionsrådet. Der beskæftiger man sig nemlig slet ikke med kultur (men alene med sundhed, miljø og trafik). Dan Kivings Holbergsamtale er dokumenteret i en lille youtube video, som kan ses her: