Fredag den 4. juni holder Holberg Museet på Tersløsegaard natåbent i tiden 19-23 – og det bliver en meget speciel nat, for lige efter solnedgang (kl. 21.49) dukker Ludvig Holberg op. Illusionen udføres af skuespilleren Henrik Jandorf, som iført 1700-tals kostume vil fortælle publikum, at han har fået udgangstilladelse fra Sorø Akademi, hvor han ellers hviler i sin sarkofag inde i Klosterkirken. Til gengæld har han lovet at være tilbage i sin grav ved midnatstid.

I den sparsomme tid på Tersløsegaard vil han underholde gæsterne med at fortælle om nogle af de mindre kendte detaljer i sit fantastiske liv, for eksempel hvordan han oplevede at blive forældreløs som 10-årig, hvor krævende det var at klare den teologiske uddannelse på kun to år, og hvor streng den lange fodrejse fra Rom til Paris føltes. Jandorf, der gennem en snes år var ansat på Det Kgl. Teater, har tidligere bl.a. på Hofteatret med stor succes opført monologer med Holbergs autentiske ord.

Der er denne særlige nat gratis adgang til Holbergs stuer på Tersløsegaard.

Fredag 4. juni kl. 19-23

Natåbent museum. Kl. ca. 22 besøg af Ludvig Holberg i skikkelse af skuespiller Henrik Jandorf.

Fri entré

Holbergs marmorsarkofag udførtes af billedhuggeren Johannes Wiedewelt og blev opsat i 1780 (26 år efter Holbergs død). Foto: Tersløsegaard
Del på sociale medier