Trods en ihærdig indsats for at skaffe vikarer er det ikke lykkedes at skaffe de medarbejdere, der er behov for hen over sommeren i Sorø Kommunes hjemmepleje og plejecentre, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Sorø Kommunes hjemmepleje og plejecentre mangler hænder hen over sommeren. Trods en ihærdig indsats for at skaffe vikarer, er det ikke muligt at skaffe de medarbejdere, der er behov for. Det betyder, at brugerne af hjemmeplejen og beboerne på plejecentrene kan opleve en lidt reduceret service hen over sommeren, fortrinsvis på rengøring.

Social- og sundhedschef, Annette Homilius, siger:

– Vi er, som det også har været fremme generelt i pressen, udfordret af, at mange af de afløsere, vi normalt ansætter i sommerperioden, har valgt at arbejde som podere i testcentrene. Vi er i kontakt med flere vikarbureauer, og heller ikke her kan der skaffes tilstrækkeligt personale.

Helt konkret betyder det, at de borgere, som får hjælp fra hjemmeplejen, kan opleve en reduceret service til praktisk hjælp hen over sommeren. Også lettere plejeopgaver kan blive påvirket. Alle berørte borgere vil blive kontaktet af kommunen, som i en dialog og ud fra en konkret og individuel vurdering af den enkeltes behov vil tilpasse hjælpen.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Lars Schmidt, siger:

– Det er en meget beklagelig situation, vi – i lighed med flere andre kommuner – befinder os i. Jeg håber, at borgere og pårørende vil have forståelse for, at de i en periode kan opleve en reduceret service til praktiske opgaver og lettere pleje. Borgerne vil naturligvis få den nødvendige pleje, de har brug for. Men nogle af de opgaver, som kan vente, eller hvor man kan springe en uge over, kan blive nødt til at vente.

Udfordringen findes også på plejecentrene, men i mindre målestok. Annette Homilius forventer, at serviceniveauet vil være tilbage ved det normale på den anden side af sommerferien og håber, at de kommende reduktioner i regionernes testkapacitet vil betyde, at flere vil søge ind som vikarer i hjemmeplejen.

 

Foto: SDL
Del på sociale medier