tuelsoevej-300x223Med kampagnen Hjælp Fisken sætter Sorø og Slagelse Kommuner i starten af juni fokus på korrekt håndtering af spildevand. Hælder du kemikalier, sæbe eller maling i regnvandsristen, går det nemlig ud over fisk i åer og søer, skriver Sorø Kommune i en pressemeddelelse:

Gentagne udslip af olie og andre kemikalier i regnvandsledninger med udløb til Tuel Sø får nu Sorø Kommune til at tale fiskenes sag i kampagnen Hjælp Fisken, som løber af stablen fra den 8. juni og to uger frem. Som led i kampagnen får borgere og virksomheder i området en folder med forklaring på, hvordan man korrekt skaffer sig af med miljøfarligt affald.

Miljømedarbejder i Sorø Kommune, Lone Nielsen, siger:
– Vandet fra regnvandsristene i Pedersborgområdet løber til Tuel Sø, så hvis man hælder malingsrester eller bilshampoo i risten, så løber det direkte ud i hovedet på de dyr, der lever i søen.

Peter Dorff Hansen, leder af Natur og Miljø i Sorø Kommune, siger:
– Kampagnen ”Hjælp Fisken” henvender sig især til borgere og virksomheder i Pedersborgområdet, fordi der her tidligere er konstateret kemikalier i regnvandsledninger. Jeg håber, at informationskampagnen vil få folk til at være opmærksomme på, hvad de hælder i risten.

Sorø Kommune vil følge tilstanden i tilløb til Tuel Sø tæt i den kommende tid.

Læs mere om kampagnen på www.soroe.dk/hjælpfisken.

Tre tips, der hjælper fisken:
• Regnvandsristen er til regnvand
• Sæbevand skal i toilettet
• Kemi, olie og lignende skal afleveres på genbrugspladsen.