Sommetider er det værd at overveje, om man kan ændre sine medicinske valg for at få et bedre resultat. Det kan eksempelvis være ved at vælge naturprodukter, som måske ikke lige umiddelbart er lægens førstevalg, men som sagtens kan være godt og effektivt.

Hvis man går og overvejer, hvordan man kommer af med de smerter, som lægen måske ikke helt har kunnet finde en løsning på, kan det være relevant at kigge på naturmidler eller alternative behandlingsformer. Cannabisolie, som i mange tilfælde giver en rigtig stor effekt på manges helbred, er et eksempel. Men hvordan er det nu lige, det hænger sammen?

Først og fremmest er det blevet lovligt med medicinsk cannabis. Det skal ikke forveksles med at ryge hash, som altså går ind under ulovlige rusmidler. Derimod er cannabisolie, selvom det kommer fra samme plante, et effektivt og lovligt middel, som i mange tilfælde virker smertelindrende for mange.

Fysisk
Typisk bliver det brugt som et middel mod fysiske smerter, og det er her, det for alvor har vundet indpas på markedet. Det skyldes, at man har erkendt, at cannabisolie i mange tilfælde effektivt kan nedsætte smerter og forøge livskvaliteten hos dem, som virkelig har brug for det.

Selvom det ikke bør bruges mod alle fysiske smerter, er der mange tilfælde, hvor det kan være en god beslutning. Eksempelvis ved patienter med længere sygdomsforløb, som gennemgår en hård periode med rigtig meget smerte. Det kan være en måde at holde tingene ud, så man faktisk kan have en fornuftig hverdag imens.

Der kan selvfølgelig også være bivirkninger, hvis man ikke bruger produkterne rigtigt. Det gælder som med alt andet, at man skal kende til styrken og effekten, så man tager de rigtige mængder og dermed også opnår en større og bedre effekt.

Andre lidelser
Det gælder ikke kun ved fysiske lidelser, at cannabisolie kan være effektivt. Det kan nemlig også være i tilfælde, hvor man lider af noget psykisk, som man ikke rigtig kan komme til livs. Eksempelvis er længerevarende stress noget, som i den grad nedbryder kroppen, og som man skal tage seriøst. Mange stressramte bruger netop medicinsk cannabis for at lære at slappe bedre af.

Det er også et almindeligt middel for touretteramte. Det kan nemlig få kroppen til at glemme de ubehagelige vaner, så man langsomt kommer ind i en rytme, hvor man ’glemmer’ at gøre dem. Det bør dog tages med omtanke, fordi der også findes andre måder helt uden medicin, hvorpå man kan komme ud af den slags problemer. Derfor skal man selvfølgelig undersøge sine muligheder.