PRESSEMEDDELELSE

Fælles indsats for Holberg Arkaden
Sorø Kommune vil gerne være med til at hjælpe byens detailhandel og går nu aktivt ind i arbejdet for at tiltrække butikker til Holberg Arkaden.

Holberg Arkaden døjer med faldende besøgstal, efter at Netto forlod bymidten til fordel for den nye placering på Apotekervej.

Et møde på Sorø Erhvervs- og Turistråds initiativ og med deltagelse af Sorø Kommune og repræsentanter for butikkerne i Holberg Arkaden samt repræsentanter for arkadens ejere er nu mundet ud i en fælles indsats, hvor alle aktører vil bidrage til at vende udviklingen for arkaden.

”Vi har et fælles ønske om en levende by med et driftigt lokalt handelsliv. Derfor er det naturligt for os at se på, hvordan vi som kommune kan bidrage til at løse de helt aktuelle udfordringer, Holberg Arkaden står i. Derfor går vi nu ind og ser, om der er noget, vi kan gøre i forhold til lokalplanen for arkaden, som kan gøre det mere attraktivt for butikker at etablere sig i arkaden, eller er der andre barrierer, vi kan være med til at fjerne,” siger borgmester Ivan Hansen.

At Holberg Arkaden spiller en central rolle i byens handelsliv er der næppe nogen tvivl om. Og parterne i det nye samarbejde deler troen på, at udviklingen kan vendes, så arkaden igen bliver det pulserende centrum, den har potentiale til.

”Holberg Arkaden er jo en vigtig del af byens handelsliv og har potentialet til at være et super godt sted. Arkaden er pæn og indbydende og har et godt indeklima – uanset vejret – så det er et rigtig godt sted at drive butik,” siger Thomas Waagø fra Nyt Syn.

”Mangfoldigheden i arkaden trækker mange forskellige mennesker til, og på den måde gavner butikkerne jo hinanden. Samtidig er der gode parkeringsforhold og en pæn gennemstrømning i arkaden. Så i mine øjne er det bestemt et attraktivt sted at etablere en forretning – hvad enten man har en lille butik eller er på udkig efter noget lidt større,” siger Sonny Ravnholt Johansen fra Nybolig Erhverv, som arbejder på at udleje lokaler i arkaden.

Kontakt:
Ivan Hansen, Sorø Kommune, 57 87 60 00
Annelise Birkholm, Sorø Erhvervs- og Turistråd, 29 47 05 11
Sonny Ravnholt Johansen, Nybolig Erhverv, 58 56 02 18
Bettina Nielsen, Aca-Pella, 57 83 07 08

Holberg Arkaden