I fjerde runde af TU-Cup, der løb i weekenden d. 11-12 august i det nordjyske Holstebro, vandt de to Sorø-roere Elisabeth Østergaard og Nicoline Blume guld i junior B dobbeltfirer sammen med Iben Bech fra Roskilde og Alma Benediktson fra Bagsværd.  Pigerne fik under løbet lidt af en uha-oplevelse, da en svirvel ikke var spændt ordentligt. Den ene åre fløj ud af svirvlen midt under løbet og pigerne måtte få åren på plads, spænde svirvlen og så finde rytmen igen. Det ordnede pigerne lige i farten og vandt så med et par bådlængder over Silkeborg – ganske overlegent.

Stormen Johanne havde fredag blæst starter broen i sivene og bådtrailerne fra Sjælland fik en rigtig lang køretur i den stive modvind over Storebæltsbroen. Regattaen i Holstebro startede startede fint lørdag og sluttede med et pænt blæsevejr for roerne. Søndag var der roligt vand med silende dagsregn. Sorø roerne lå i forvejen i toppen af Talent Udviklings – turneringen. Peter Skou fører stadig turneringen i drenge junior B-klassen og efter denne weekend fører Smilla Post-Kallenbach også sin pige junior C-klasse.

Elisabeth Østergaard og Nicoline Blume ligger fortsat på en delt anden plads i deres pige junior B-klasse. Stærkt roet af Sorø roerne.

Smilla Post-Kallenbach har fået mere og mere fart i sin singlesculler, senest har hun været på en uges træningsophold ved Gøteborg i sommerferien hvor hun med hjælp fra Kraftcenter Roskilde har optimeret sin fart. Hjemme på Sorø Sø har Smilla siden trænet starter og korrekt skivning af årebladet. Denne indsats har båret frugt og søndag i Holstebro vandt Smilla sølv kun ½ sekund efter sin rival fra Rødvig. Smilla´s rival fra Rødvig, Frederikke Munch er ligeledes makker i dobbeltsculleren og som vanligt vandt de to piger guldet sammen.

Det sejrende guldfirerhold i Holsterbro. Foto: Tina Aagren.