De fleste danskere optager på et eller andet tidspunkt i livet et lån. Der er mange situationer hvor et lån kan være en nødvendighed såsom huskøb, bilkøb osv. Der eksisterer dog også situationer, hvor man blot kan overveje mindre online lån til eksempelvis rejser. Der er ikke noget rigtig og forkert i forhold til, hvad du tager et lån til – dette er udelukkende op til dig. Du skal dog være opmærksom, når du kigger efter lån med henblik på at finde det bedste lån til din privatøkonomi.

Du kan derfor med fordel læse denne korte og præcise guide for, hvad du skal være bevidst om, inden du optager et online lån fra en online sammenligningstjeneste som danske moneylender. Guiden indeholder blot disse tre pointer:

1. Du skal kunne tilbagebetale lånet til rejsen

Online lån har til tider fået en hård medfart, men der er intet galt i et online lån, hvis man blot er klar over, at man selvfølgelig skal tilbagebetale et lån – til tiden vel at mærke. Det er ofte her folk går galt af et lån, fordi de ikke overholder deres del af aftalen. Der står altid skrevet, hvad et lån koster, inden du optager lånet, hvorfor det ikke bør være et problem med tilbagebetalingen af dette, hvis man har indregnet løbetiden ind i deres økonomiske fremtid.

Pressefoto

Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på ovenstående og ikke blot låner ekstra penge for sjov. Du bør kigge på din privatøkonomi og regne dig frem til, hvor meget du mangler for at kunne købe din drømmerejse, så du kan rejse uden stress. Det kan ydermere tilføjes hertil, at det er ærgerligt at tage på en dejlig ferie for derefter at vende hjem til en hård økonomisk tid med tilbagebetaling af lånet. Det handler derfor om at finde den gyldne middelvej.

Du skal derfor altid kigge ud i din økonomiske fremtid, så du er sikker på IKKE at få rykkere for manglende betaling. Dette skal du selvfølgelig først gøre, når du ved, hvad tilbagebetalingen for det specifikke lån, som du vælger, er på.

2. Sammenlign altid lån

Det gælder generelt for alle produkter og ydelser, og dermed også på rejser, at det er en god ide at sammenligne priser, hvis man ønsker at finde frem til den bedste pris på eksempelvis en charterrejse til Gran Canaria. Dette gælder også for lån, idet der findes et hav af forskellige låneudbydere. Det er derfor en god ide at sætte disse låneudbyderes lån op mod hinanden, så du kan vælge det lån, som du mener er det bedste til din privatøkonomiske situation.

Dette var før i tiden meget svært, men i dag kan du ganske nemt ved hjælp af online sammenligningstjenester for lån som tidligere nævnte moneylender.dk sammenligne forskellige lån fra diverse låneudbydere. Du kan med andre ord nemmere danne dig et overblik over lånemarkedet med henblik på at udpege det bedste lån ved hjælp af sammenligningstjenester.

Det er naturligvis vigtigt, at du ved, hvad du skal kigge efter, når du sammenligner. Derfor har vi i næste pointe fremhævet to økonomiske begreber, som vi mener, at du skal kende til, når du sammenligner lån.

3. Hold øje med løbetid og årlige omkostninger i procent (ÅOP)

Den første begreb som vi vil fremhæve er løbetiden, idet denne vedrører, hvor lang tid der som udgangspunkt går, før du har tilbagebetalt et givent lån. Det er derfor vigtigt at holde øje med løbetid, så du ved hvor mange måneder tilbagebetalingen varer, eftersom denne er en ekstra udgift så længe tilbagebetalingen står på.

Slutteligt bør du også kende til årlige omkostninger i procent som ofte blot refereres til som ÅOP. Dette økonomiske begreb er meget behjælpeligt til at sammenligne lån, idet dette altid står oplyst på lån og dækker over følgende; gebyrer, renter og andre omkostninger. Du får således et godt overblik over, hvad lånet koster dig ved at kigge på ÅOP.