PRESSEMEDDELELSE

Test en el-bil i tre måneder
Sorø Kommune åbner nu for ansøgning til projekt ”test en elbil”. Der skal findes 80 familier, der har lyst til – kvit og frit – at teste en elbil i 3 måneder.

På hjemmesiden www.testenelbil.dk, under Sorø, kan der ansøges. Her står også de kriterier, der skal være opfyldt. Et af kriterierne er, at elbilen skal erstatte din almindelige bil. Derudover skal du lade din kørsel registrere, og du skal være villig til at besvare diverse spørgsmål omkring elbilen.

Ansøgningen er åben frem til 25. maj 2011

Kort om projektet:

Målet med testenelbil.dk er at indhente erfaringer med elbiler. For at gøre det, skal elbilen ud til forbrugeren og testes. Derfor sender ChoosEV 300 elbiler ud på vejene. Hele Danmark skal være med, og Sorø er én blandt 30 grønne kommuner, der kan glæde sig over at have 10 elbiler til rådighed, som kvit og frit kan lånes ud til borgerne i 3 måneder ad gangen.

Det betyder, at 2.400 familier får praktisk erfaring med at køre elbil. Familierne giver feedback på en meget vigtig del af testen, nemlig de bløde værdier omkring det at køre elbil. Derudover bliver der også indsamlet en stor og meget værdifuld mængde tekniske data f.eks. om batteriteknologi, kørselsmønstre og elbilens betydning for elnettet.

Det er stadig muligt for lokale virksomheder at blive sponsor på projektet, og derved få masser af grøn markedsføring.

Projektet er nået i mål takket være bl.a. SEAS-NVE.