Kommunerne spiller en nøglerolle i samfundets grønne omstilling og bør have en plads i klimaloven. Det var budskabet, da kommunaldirektør i Sorø Kommune, Søren S. Kjær, tirsdag den 14. januar deltog i en høring om ansvarligt forbrug i Folketingets tværpolitiske netværk for FN’s verdensmål, 2030-netværket.

– Kommunerne er ikke med i Klimaloven. Men staten kan ikke lykkes alene. Vi skal være sammen om det, hvis vi skal nå målet om en 70 procent reduktion inden 2030. Lad os komme i gang! Energien er derude! Skriv kommunerne ind i klimahandlingsplanen.

Sådan lød opfordringen fra Søren S. Kjær, som især pegede på vigtigheden af at kunne møde borgere og virksomheder med solid viden om, hvordan man agerer grønt.

Søren S. Kjær fortalte desuden om kommunernes rolle som forbruger og om, hvordan kommunerne kan være med til at ændre og påvirke forbrugsmønstrene i samfundet.

Høringen blev afholdt i fællesskab mellem Folketingets Erhvervsudvalg, 2030-Netværket, Forbrugerrådet TÆNK og Dansk Initiativ for Etisk Handel.

Foto: Sorø Kommune