Sorø er i høj grad med på vintage-bølgen. Efter Sorø Genbrug er åbnet på Storgade, er der nu opstået en ’gylden trekant’, hvor folk der holder af genbrug, virkelig kan få deres lyst styret.

Man kan få tøj, der er så godt som nyt, til en brøkdel af indkøbsprisen. Der er langt mellem de dyre, moderne mærker, men man kan være heldig at finde tøj af en ældre dato, som er af meget høj kvalitet. Hvad med f.eks. en skotskternet housecoat af 100 % uld? Man kan også finde lige den kinesiske vase eller porcelænshund, der giver kant til de strømlignede møbler derhjemme. Tro det eller ej, men platter på væggen er blevet trendy igen.

På Storgade (for enden af Absalonsgade) ligger Sorø Genbrug, en stor butik, hvor barnevogne er velkomne. Damerne gør meget ud af indretningen, bl.a. er der altid dækket et bord med et udvalg af det indsamlede porcelæn. Her er meget tøj og børnetøj, men også møbler, nips og bøger.

På Absalonsgade sælger Dansk Røde Kors deres genbrugsvarer. Butikken er mindre end Sorø Genbrug, men mere lys. Butikken sælger primært tøj. I det bagerste lokale er der masser af børnetøj.

På Vestergade har Folkekirkens Nødhjælp en lille hyggelig genbrugsbutik. Her er der også mest tøj, men i baglokalet findes en lille samling af nips, porcelæn og glas. Butikken sælger også brugte tidsskrifter til 2 kr. stykket.