En lækker multibane med plads til basket, streetfodbold og meget mere samt et stort asfaltareal til skatere og løbehjul er i disse uger ved at vokse frem på Fægangen ved siden af Sorø BMX-klub. Gravemaskinerne er netop gået i gang, og med en smule velvilje fra vejrguderne skulle det nye anlæg gerne stå klar inden nytår.

Foto: Ole Hilden, Sorø Kommune
Foto: Ole Hilden, Sorø Kommune

Det nye streetsportanlæg og multibanen er blevet til i et frugtbart samarbejde mellem Sorø BMX, Sorø Freja og Sorø Kommune, og projektet er støttet af Nordea Fonden, DBU og Rotary Sorø.

Borgmester Gert Jørgensen siger:
– Det er meget positivt, at vi nu får en multibane midt i Sorø by og tager fat på at udvikle mulighederne for streetsport. Beliggenheden midt i Sorø by er optimal, fordi det betyder, at rigtig mange børn og unge selv vil kunne køre hen og bruge anlægget, når de har fri. Samtidig ligger anlægget tæt på busterminalen, hvilket gør det let at komme til for dem, der bor længere væk. Projektet er endnu et bevis på, at rigtig meget kan lade sig gøre, når foreninger, fonde og kommune arbejder sammen, og jeg vil gerne sige tak til både Sorø Freja og Sorø BMX for deres engagement i projektet.

Samlingspunkt
Da Sorø Freja fik det nye kunstgræsanlæg, fik BXM-klubben mulighed for at overtage klubbens gamle firmaidrætsbaner, som ligger ved siden af BMX-klubben. Gennem et samarbejde mellem Sorø BMX, Sorø Freja og Sorø Kommune opstod der dermed en mulighed for at etablere en multibane med støtte fra DBU og Nordea Fonden. Multibanen bliver således det første element i det nye anlæg.

Formand for Sorø Freja, Martin Aaby, siger:
– Fra Sorø Frejas synsvinkel er det her et rigtig godt projekt. Multibanen giver nogle nye muligheder i forhold til boldspil og træning, og generelt er det positivt, at anlægget vil trække flere aktive børn og unge til området. Vi glæder os også over, at DBU og Nordea Fonden har valgt at støtte projektet, som ligger meget fint i tråd med deres ønske om at gøre fodbolden til en del af noget større – i dette tilfælde ved at styrke et alsidigt, aktivt miljø omkring klubberne og sports- og fritidsområderne.

Foto: Ole Hilden, Sorø Kommune
Foto: Ole Hilden, Sorø Kommune

Formand for Sorø BMX, Torben Ugleholdt, siger:
– Vi har længe drømt om at etablere et streetsportanlæg, fordi mange af vores unge i forvejen kører skateboard, løbehjul eller freestyle BMX. Hvis vi kan skabe nogle gode rammer om det, så giver det os en mulighed for at bevare kontakten til nogle af de unge, som ellers måske ville droppe ud af foreningslivet, ligesom det giver os mulighed for at få kontakt til en masse andre unge og vise dem, hvad foreningslivet har at byde på. Vi håber, at multibanen bliver et fysisk samlingspunkt for en masse unge.

Torben Ugleholdt understreger, at det nye anlæg bliver åbent for alle – uanset om man er med i en forening eller ej.

Brugerinddragelse forude
I udgangspunktet kommer anlægget til at bestå af en multibane og 1500 kvadratmeter asfalt. Men det er planen at udvikle arealet efterhånden – meget gerne i samarbejde med brugerne.

– Vi har allerede indkøbt en stor rampe, som skal sættes op. Og så skal vi bygge ramper og rails, så der bliver noget at køre på. Her vil vi rigtig gerne have de unge med, så vi kan høre deres mening om, hvad der skal til for at gøre det til et godt anlæg, siger Torben Ugleholdt.

På længere sigt kan videreudviklingen også omfatte en større del af de i alt 5.700 m2, som arealet udgør.

Indvielsesfest til foråret
Multibanen og første etape af streetsportanlægget ventes som sagt klar inden årsskiftet. Der vil blive holdt indvielsesfest i løbet af foråret.