I løbet af sommeren tager Kongskilde Naturcenter børn og voksne med på opdagelse i den lokale vilde natur i Tystrup-Bavelse området:

Vi skal lege gøgeunger, bygge stenalderbuer, fange mærkelige smådyr i vandet, lave vild mad på bål, prøve kræfter med hammer og ambolt og meget andet. Vi opdaterer løbende sommerens aktiviteter på vores facebookside. Her finder du også mere info om eventuel tilmelding, deltagerbetaling mm: https://www.facebook.com/Kongskilde-Naturcenter-682416778517203/

Mød fuglene i Tamosen
VIGTIGT: Pga. restriktioner i forbindelse med covid-19-situationen skal du melde dig til dette arrangement for at deltage. Send en mail til kongskildenaturcenter@gmail.com og oplys antal personer. Du kan melde dig til indtil kl.12 dagen før. Vi glæder os til at se dig.

Tag med i Tamosen og oplev det spændende fugleliv. Turen er en slentretur i området omkring Suserup Enge, hvor vi spidser ører og er opmærksomme på alt det levende omkring os. Sammen med ornitolog Rolf Lehrmann går vi i adstadigt tempo ned til fugleskjulet ved Tamosen, hvor vi kan følge med i fuglelivet uden at forstyrre. Vi nyder vores medbragte kaffe/te, noterer alle de fugle og dyr, vi kan se fra stedet og får en snak om Danmarks smukke natur. Vi går retur til p-pladsen langs Susåen og Tystrup Sø, og har god tid til at betragte landskabet og se efter områdets mange fugle, herunder spejde efter søens havørnepar, som på det tidspunkt har store unger.

Turen varer ca.2 timer og foregår i ujævnt og bakket terræn, men tempoet vil være behersket.

Hvornår: søndag d.14. juni kl.10-ca.12.
Sted: Tamosen
Mødested: p-pladsen ved Suserupgård. Kør op ad grusvejen overfor Sorø Golfklub, Suserupvej 7A, 4180 Sorø.
Alder: Både børn og voksne kan deltage, man skal bare kunne være stille 
Andet: ”Mød fuglene i Tamosen” er en af Kongskilde Naturcenters aktiviteter for børn og voksne, hvor vi fejrer, at Sorø Kommune igen i 2020 har fået tildelt Badepunktsflag ved Frederikskilde Strand og ved Skjolden og Parnas ved Sorø Sø. Det er gratis at deltage.
Pris: 20 kr. pr. næse. Betales via mobilepay til 4024 7929 inden du møder op eller kontant, inden vi starter.

Pressefoto
Del på sociale medier