Af skuespiller Henrik Jandorf, Sorø

Jeg synes faktisk, at Johannes Lundstrøm har en god pointe i dette at male statuen af Frederik VII om til naturlige farver – forudsat naturligvis at det bliver gjort professionelt.

Man skal kunne se patina på kongens sorte eller brune støvler – man skal kunne ane den naturlige, garvede ansigtsfarve hos en regent, som immervæk befandt sig i brændpunktet. Enevælden bleve ophævet samme år, som han besteg tronen, de to store af vore verdensberømte forfattere, H.C.Andersen og Søren Kiekegaard var på deres karrieres højdepunkt – og den fatale 1864-krig kom stadig nærmere i hans regeringstid. Respekt eller ej fra befolkningens side pga et udsvævende privatliv – han kunne blive KONGE (!) at have stående på torvet i denne mindre, men kulturelt store, provinsby i smuk, naturlig gengivelse!

Jeg vil gerne personligt stifte FTKFF (Foreningen Til Kong Frederiks Fornyelse)! Hvis tilstrækkeligt mange borgere i vores smukke by giver 10 kr, så skulle det kunne række til maling – og dernæst er det op til en portrætmaler, som med hjertet vil gøre dette for en symbolsk betaling!

Hvad så Sorø!!! Tænk over det !!!