Francesco Attesti (født 1975 i Cortona) er italiensk pianist med internationalt format. Blandt hans generation af musikere, anses han for at være blandt de bedste fortolkere af romantikken og det 20. århundredes repertoire.

Han begyndte at spille piano, da han var 6 år gammel, og gav sin første koncert da han var 11.

Da Francesco var 16, mødte han Sergio Perticaroli, der var dybt imponeret over hans evner i så ung en alder, at han inviterede ham til sommer Masterclass på Mozarteum of Salzburg. Her fordybede Francesco sig i det Romantiske repertoire, specielt værker af Chopin og Liszt. Han fortsatte med at studere under Sergio Perticaroli i Rom i adskillige år, forbedrede sine færdigheder og vandt adskillige nationale og internationale piano konkurrencer inklusiv Ibia Grand Prize International, F.I.D.A.P.A. Competition, Citta di Racconigi MiglioriDiplomati d’Italia, Rovere d’Oro, Citta di Cesenatico.

Den Schweitziske Ursula Stroher fond, der sponserer talentfulde unge mennesker, støttede Francesco fra 2003-2005.

I 1998, da han studerede under Maestro Luigi Tanganelli på L. Cherubini Konservatoriet i Firenze, opnåede Francesco den højeste udmærkelse, som det er muligt at opnå på skolen, i piano. Umiddelbart efter fortsatte han i Master Class hos Jacques Rouvier og Hector Moreno. Med Moreno studerede han kammermusik for piano samt adskillige komponister fra den tid.

Francescos første mulighed for at indspille en cd kom i 1998, da Rugginenti Editore selskabet spurgte ham, om han ville indspille musikken til en af tidens digtere, Edoardo Sanguineti’s tekster. Siden er det blevet til adskillige indspilninger

Et af højdepunkterne i Francescos karriere er hans optræden med Czech Chamber Philharmonic Orkestra i Prag, hvor han spillede den italienske premiere af Chiavi in Mano af den Pulitzer vindende komponist, Yehudi Wyner. Den unge pianist og Mr Wyner indledte også et personligt og dybt professionelt venskab.

I 2007 udgav han sammen med organisten Matteo Galli den første indspilning af Verdis Requiem skrevet for orgel og piano. Den seneste udgivelse er en hyldest til den polske komponist Chopin og hedder “Feeling Chopin”

Altid perfekt i sine fraseringer har han udviklet sin egen personlige stil for at få den optimale lyd ud af instrumentet. Den har indtil videre bragt ham rund i store dele af verden. Bl. a. Østrig, Moskva, Skt. Petersborg, England m fl. Senest har han været på turne til USA,

Francesco Attesti giver koncert i Sorø Klosterkirke den 10. november 2010 kl. 19.30. Koncerten arrangeres af Rotary Sorø.

Billetter kan købes via:
Sorø Turistkontor
Dagbladet Ringsted
Silkegrønt, Elmebjergvej 27 a, Sorø
Nordea, Storgade 22, Sorø