siff og hanne, privatfoto

For 30 år siden blev en VVS-forretning til en frisørsalon, og mod alle odds foldede den grimme ælling sig ud til en smuk svane. Onsdag 5. september kan Hanne & Siff Design på Ringstedsvej fejre jubilæum.

På hovedvejen til Ringsted lå der engang en VVS-forretning i en baraklignende etplansbygning. Det er 30 år siden, længe før motorvejen, så bilerne susede forbi i en tæt strøm. Hvem skulle have troet, at nogen ville dreje ind til sådan et sted for at få sat håret? Nej, ingen, så da de to unge frisørpiger Hanne Nielsen, 25 år, og Siff Sørensen, 20 år, overtog blikkenslagerens butik for at indrette frisørsalon, fik den i folkemunde straks tilnavnet ”den umulige salon”.

Nu har det umulige varet i 30 år. Onsdag den 5. september fejrer de to piger (som i mellemtiden er blevet voksne damer) jubilæum i deres salon ”Hanne & Siff Design” på Ringstedvej ved siden af Meny supermarkedet. På dagen holder de reception i deres salon kl. 14 til 18.

Fra begyndelsen var det slet ikke meningen, at Hanne og Siff skulle drive frisørsalonen sammen. Den mere erfarne og fem år ældre Hanne skulle bare hjælpe Siff i gang. Siff var nyudlært og for ung til at låne i banken til investeringen i salonen. Men salonen fik succes, og samarbejdet blev så lykkeligt, at de aldrig afbrød det. Som i et eventyr blev dage til uger, uger til måneder og år til hele tre årtier. I dag kan man roligt fastslå, at Hanne & Siff Design er en af Sorøs mest søgte damefrisørsaloner (der i parentes bemærket også tager imod herrer…).

Her trylles elegant med lokkerne og her er en tryg atmosfære med personligt præg, som både de talrige stamkunder og nye kunder sætter pris på.