Anmeldelse af Niels Omann. 

Per Fjord er en alsidig kunstner, der både kan digte, skrive historier og musik og spille den, og samtidig udfolder han sig ekspressivt og levende på sine lærreder.

Per Fjord i hippi.dk – Foto: Niels Omann

Det demonstrerede han til fulde i det fine lille galleri hippi.dk på Parnasvej 63 lige uden for Sorø i lørdags – et arrangement, som var blevet til med støtte fra Statens Kunstfond, og som fortjent trak fuldt hus: der var trængsel både i selve galleriet og i den lille butik bag udstillingslokalet.

Per Fjord sang og spillede med trio – som foruden ham selv bestod af Jens Christiansen & John Strange – han læste op af sine noveller og digte, han bandt det hele sammen med vid og tør humor. Det hele skete i rammen af den udstilling, han for tiden har i galleriet.

Det var som billedkunstner jeg først blev bekendt med Fjords virke, og billedkunsten var smukt repræsenteret med hans karakteristiske, farvestærke oliemalerier med motiver fra Roskilde Fjord, hvor han er vokset op – og som ligger gemt i hans efternavn. Men også hans flotte grafiske arbejder kan ses på udstillingen.

Denne dag havde fokus på Per Fjords ord og toner, og det var en oplevelse. Der ligger så mange skarpe, fine iagttagelser og finurlige formuleringer i det forfatterskab, og Per Fjord er en levende og medrivende oplæser og også fortolker af sine viser.

Totaloplevelsen var i lørdags. Det var dejligt, at så mange kom og fik den oplevelse med.

Udstillingen kan stadig ses i galleri hippi.dk. Der er åbent søn- og helligdage kl. 10 – 17 samt efter aftale med galleriet, 5150 5970. Der kan man også erhverve hans bøger og cd’er, og de er værd at stifte bekendtskab med.

Denne anmeldelse har haft fokus på arrangementet med Per Fjord, men ud over Per Fjord udstiller også billedkunstnerne Mette Udengaard og Elisabeth Nina Petersen samt Niels Gorm Christensen, som præsenterer stenkunst.

Det er alle spændende kunstnere, så giv dig selv en god oplevelse: Tag en tur på Parnasvej. Det er turen værd. Sidste dag er den 10. september.