Tirsdag den 29. marts kl. 19.00 gæster Jesper Stein Dianalund Bibliotek for at fortælle om sin bog ’Rampen’. En hudløst ærlig biografisk roman, der fortæller om, hvordan en smertefuld skilsmisse kan trække dybe spor langt ind i fremtiden.

Fra litteraturjournalist og kriminalreporter til fuldtidsforfatter
Forfatteren Jesper Stein er født i Aarhus i 1965. Han er uddannet journalist, og har i mange år arbejdet som litteraturjournalist og kriminalreporter. I 2015 havde han efterhånden set og oplevet så meget i sit virke som journalist, at han var nødt til at skrive det ned, og dermed blev han fuldtidsforfatter.

I 2012 udkom Jesper Steins skønlitterære debutroman ’Uro’, der omhandler vicepolitikommissæren Axel Steen, og efterfølgende i 2013 udkom så bind to i serien ’Bye Bye Blackbird’, i 2014 fulgte tredje bind, ’Akrash’, og i 2015 udkom bind fire, ’Aisha’.

Jesper Stein modtog for den anmelderroste ’Aisha’ prisen De Gyldne Laurbær 2015, Harald Mogensen-prisen for årets bedste krimi i 2019, og i 2021 vandt han Læsernes Bogpris for ’Rampen’.

’Rampen’
Den anmelderroste roman handler om Jesper Steins kernefamilie og dens opløsning, da han bliver fanget i forældrenes smertefulde skilsmisse, og senere udvikler et alkoholmisbrug. Det er en fortælling om bristede håb, svigt og druk, men også en fortælling om stor kærlighed og længsel efter samme.

Forfatteren vil denne aften dykke ned i romanen og fortælle om baggrunden, processen og modtagelsen.

Billetter kan købes for 50,- stk. på et af bibliotekerne i Sorø eller på soroebib.dk.

Foto: Klaus Holsting