Ungdommens Røde Kors
Sorø lokalafdeling
4180 Sorø
30 32 62 30 / 93 84 89 93

Følg Ungdommens Røde Kors Sorø på Facebook

Brætspilscafé

Verdens største
Røde Kors er verdens største humanitære organisation, som først og fremmest er kendt for gennem tiden at have hjulpet mennesker ramt af krige og katastrofer. På verdensplan tæller organisationen 13 millioner frivillige fordelt i 189 lande. Et af disse lande er Danmark. Og på et lidt mindre – og yngre – niveau finder du Ungdommens Røde Kors – også kaldet URK. URK findes 100 forskellige steder rundt i landet, ikke mindst i Sorø.

Brætspil og kreativitet
Ungdommens Røde Kors i Sorø arrangerer flere aktiviteter for unge i og omkring Sorø. Eksempelvis brætsspilsdage hver søndag i sommerferien. Her kan børn og unge mødes i trygge rammer og skabe nye værdifulde fællesskaber. Er man ikke til spil, kan man også nørkle med kreative projekter. Alle er velkomne.

Besøg på den Blå Planet

Ferielejr
Et andet arrangement, som URK i Sorø er en del af, er den årlige sommerferielejr. Siden 1964 har URK sendt udsatte børn og unge på ferielejr, hvor de kan få en uges uforglemmelig sommerferie. På lejren er der fokus på leg, hygge og det at skabe nye venner. I 2019 danner lejren rammerne for 1400 børn og unge og 900 frivillige. Alle disse inddelt på 23 forskellige ferielejre rundt i hele landet.

Uvurderlig erfaring
Ungdommens Røde Kors har ligesom alle andre velgørende organisationer brug for endnu flere hænder. Og her får du meget igen. Et studiejob hos URK ser ikke kun godt ud på CV’et, det giver dig også megen menneskekundskab – eller ‘people skills’, som det hedder blandt unge på nydansk.

Nye relationer med børn og unge, som du aldrig ville mødes med i din normale hverdag, kan måske endda ændre din opfattelse af samfundet. Du vil samtidig indgå i et unikt fællesskab af andre frivillige, hvor sammenholdet er stærkt.

Kreativitet

Kickstarter Sorø
Ungdommens Røde Kors kickstarter lokalt nye relationer for børn og unge, der i en periode har brug for en hjælpende hånd. De oplever et kæmpe engagement fra nutidens ungdom, hvor flere end 20.000 børn og unge lægger tid, hjerte og idérigdom i at skabe positive ung-til-ung-fællesskaber.

Hos Ungdommens Røde Kors tror de på, at ALLE kan være noget særligt for nogen.

Bliv medlem

sølvpartner