Foto: Sorø Jazzklub

Sorø Jazzklub
v/ Ancher Grøn, formand
Dyssevej 18, Døjringe
4180 Sorø
23 61 01 07
soroe.jazzklub@gmail.com

Følg Sorø Jazzklub på Facebook

IND i jazzen
Sorø Kommune danner rammer om ikke bare store naturherligheder, men også kulturelle perler af mange slags, der blomstrer op i et velforgrenet foreningsliv, med interesse for historie, litteratur og musik. Ikke mindst en stor interesse for jazz, hvor seneste skud på stammen er Sorø Jazzklub, der søger improvisationen i en mosaik af samvær, kultur, livsglæde og bevægelse.

Foreningen fik en vanskelig start grundet de statslige coronarestriktioner, som gjorde første års planlagte aktiviteter umulige at gennemføre.

”Trods otte måneders hårdt arbejde måtte vi indstille alle medlemsaktiviteter på ubestemt tid. Men selve rammerne for klubbens virksomhed, organisation, økonomi, anerkendelse og medlemstilgang lod sig ikke stoppe,” fortæller formand Ancher Grøn, der i efteråret 2021 kunne glæde sig at kunne genåbne klubben med en nypudset, solid og vellykket foreningsstruktur – klar til at gøre drømmen til virkelighed.

”Living the blues”
Klubbens første sæson viser alle sider af jazzen med fire helaftensarrangementer omkring fire af jazzens mest berømte perioder.
Åbningskoncerten er med ingen ringere end guitarist, sanger og komponist Kenn Lending, der bl.a. gennem et mangeårigt samarbejde med sanger og bluespianist Champion Jack Dupree (1910-92) opførte mere end 1.000 koncerter i 35 lande.

Temaet er således blues – jazzens stærkeste og mest livskraftige rødder, der fortsat farver og lever i al jazzmusik.

Det kan man høre i NATUR-BØRNEHUSET i Munke Bjergby, som har de perfekte lokaler til denne arrangementstype. Ægte jazzentusiaster lader sig ikke afskrække af afstanden til byen, men søger gerne til de fjernere spillesteder, når noget virkelig er værd at lytte til.

Udover koncerterne inviterer klubben i sin indledende sæson til en række mindre arrangementer med samvær uden scene. Det første klubmøde har juletema. Her kan man medbringe sin yndlingsjazzplade og deltage i jazz-bingo, hvor klubben udtrækker og lytter til de medbragte skiver og får fortællingen om hvorfor netop den er favoritten.

Frivillige søges
I januar 2022 afholdes generalforsamling, hvor der vil være mulighed for at opstille til bestyrelse eller udvalg. Bestyrelsen består nu af formand Ancher Grøn og kasserer Rikke Haugaard, associeret med Anita Andersen og Casper Hernandez Cordes (alle Sorø) og ses gerne yderligere udvidet. Skriv til Rikke på skovgrisen@gmail.com, hvis du er interesseret. 

Klubben søger frivillige som vil hjælpe til ved deres arrangementer. Der er mange både små og store opgaver, og de kan bruge hjælp til alle funktioner. De frivillige hygger, møder musikerne, og medvirker til at sikre en fantastisk oplevelse for gæsterne. Som frivillig belønnes man med en billet til et arrangement af eget valg i Sorø Jazzklub. Skriv eller ring hvis du er interesseret: soroe.jazzklub@gmail.com eller 23 61 01 07

På Sorø Jazzklubs Facebookside kan du læse mere om klubben og hvordan du bliver medlem: https://www.facebook.com/soroejazzklub

Foto: ABW

sølvpartner