Fodboldspillet i Danmark begyndte i Sorø. I 1878 havde en elev i 2. gymnasieklasse på Sorø Akademi; Johannes Juhl Raahauge, en fodbold med sig hjem fra ferien i Hull i England hvor faderen var grosserer. Der udbrød på skolen en veritabel ”boldfeber” som rev stort set alle elever med sig i en “fodboldkamp” med en stor flok drenge råbende og skrigende efter bolden.

I Sorø blev fodboldspillet først organiseret for alvor omkring første verdenskrig. Behovet for en forening i Sorø begyndte at melde sig. Under navnet Sorø Sportsklub stiftedes den første fodboldforening i byen, dog med både cricket og fodbold på programmet.

Indre stridigheder i klubben blussede siden op. Fodboldspillerne havde længe følt sig forfordelt i forhold til cricketafdelingen, og da bestyrelsen i efteråret 1924 negligerede fodboldafdelingen og ikke tilmeldte hold til efterårsturneringen, revnede det med et brag. Fodboldspillerne marcherede straks over gaden fra Borgerskolen til jernbanehotellet hvor man holdt et forberedende møde for oprettelsen af en ny fodboldklub i Sorø.

Stiftelsen af den nye klub dateres til den 24. august 1924.