HF Sorø 
v/ Sorø Hallen
Ringstedvej 20
4180 Sorø

Følg HF Sorø på Facebook 

Her spilles håndbold
Sorø har en stærk tradition håndboldspillet. Holdsporten, hvor det gælder om flest muligt gange at ramme det lille mål med den lille hurtige bold, blev opfundet i Danmark. Det er lærer og oberstløjtnant Holger Nielsen der har fået æren for opfindelsen. Det var nemlig ham som i 1906 udgav et regelsæt for spillet. Som lærer på Ordrup Latin- og Realskole tilrettelagde han for eleverne et spil med hænderne, som kunne spilles på en mindre plads, eksempelvis i skolegården.

Nogenlunde samtidig udviklede en anden skolelærer, Rasmus Nicolaj Ernst i Nyborg et lignende spil med hænderne, og da han fik ansættelse på en skole i Helsingør, lå det lige for at Ordrup og Helsingør mødtes til verdens første håndboldkamp.

Talentarbejde
Siden greb det om sig, håndbold blev en af de meste udbredte sportsgrene i Danmark og kom på det olympiske program i 1972. Damernes turnering kom på OL-programmet i 1976. ”De Jernhårde Ladies” vandt som bekendt guld i 2000, hvormed Danmark igen skrev håndboldhistorie.

Dansk Håndbold Forbund har over 100.000 aktive medlemmer fordelt på over 800 lokalforeninger, en af dem er HF Sorø. Når DHF kan gøre Danmark til en af de store håndboldnationer skyldes de at moderorganisationen bygger på det talentarbejde, som lokalforeningerne udfører for børn og unge.

Håndboldforeningen Sorø, i daglig tale HF Sorø, blev stiftet den 28. maj 1998, som en sammenslutning af håndboldafdelingerne i Pedersborg G&I, Alsted Fjenneslev G&I og Slaglille-Bjernede G&I.

Kom og leg med bolden
Det er Sorø Hallen der danner rammerne om foreningens aktiviteter. De forskellige hold for børn, unge og voksne træner tirsdag og torsdag. Vil du være med, kan du prøve at træne tre gange, inden du melder dig ind.
Børn mellem 6 og 10 år kan prøve kræfter med håndbolden lørdag formiddage i Sorø Hallen.

HF Sorø afholder et stort årligt loppemarked, og overskuddet går ubeskåret til ungdomsarbejdet i foreningen. Har du effekter, du vil donere, er du meget velkommen til at kontakte foreningen.


sølvpartner