Søndag 23. august mødes to fine kunstnere i Holbergs stuer: Koncertpianisten Steen Pade og skuespilleren Henrik Jandorf. MEGET BEGRÆNSET PLADS!

En klaverkoncert fremført af en berømt koncertpianist sammen med udvalgte Holberg-tekster præsenteret af en tidligere skuespiller fra Det Kgl. Teater. Det er det originalt fornyende program, som Ludvig Holberg Museet byder på søndag den 23. august i et par timer fra kl. 15.30. På grund af de opretholdte coronarestriktioner må der maksimalt lukkes 20 tilhørere inden for, så det bliver i enhver henseende en meget eksklusiv begivenhed – hvortil det indstændigt tilrådes at reservere på forhånd.

Forestillingen finder sted inde i Holbergs autentiske stuer fra 1700-tallet. Her mødes Steen Pade og Henrik Jandorf omkring et fornemt koncertklaver, der i dagens anledning hentes til Tersløsegaard fra København. Pade er pianist og komponist, tidligere rektor for Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Jandorf er skuespiller, mangeårig fast medlem af ensemblet på Det Kgl. Teater og en stor Holberg-fortolker.

Sammen vil de i halvanden time (med en indlagt pause, hvor Museet byder på en flydende forfriskning) spille udvalgte klaverstykker og deklamere tilhørende tekster. Temaet er ”vand”, udtrykt bl.a. gennem Debussy’s ”Sunkne Katedral” foruden korte klaverstykker af Ravel, Chopin og Steen Pades egne kompositioner afvekslende med oplæsning. I Holbergs omfattende værk er vand et genkommende tema. I modsætning til vore dages angst for vandets stigning bekymrede Holberg sig for at jorden skulle forgå af mangel på vand for at blive fortæret af klodens indre ild!

Søndag 23. august kl. 15.30
Klaverkoncert med Steen Pade og oplæsning af skuespiller Henrik Jandorf. Temaet er ”vand”, tolket i værker af Debussy, Chopin og Ravel samt udvalgte tekster af Ludvig Holberg. Forestillingen varer ca. halvanden time med indlagt pause, hvor der bydes på en forfriskning.

Entré: 125 kr.

NB. Meget begrænset plads. Koncerten er inden døre i Holbergs stuer. Pladsbestilling tilrådes. Reservation: post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770 (telefonssvarer).

Henrik Jandorf. Foto: HolbergMuseet.
Del på sociale medier