Åbningssalget af Sorø-Kalenderen 2023 kom fint fra start i Svegård Bog og idé onsdag den 26. oktober.

Foreningens formand Inge Merethe Røpke indledte åbningssalget med at konstatere at:

’Kalenderen er med sine motiver i 2023-kalenderen en rammefortælling om Sorø Kommune i smukke billeder. På forsiden skuer Hauch i Akademihaven ud over Sorø Sø, og på bagsiden skuer ’Munken’ i haven i Munke Bjergby Præstegård’.

Salget af kalenderen er vokset år for år, og nu er det 11. gang, at Sorø Kalenderen udgives. Foreningen er meget taknemmelig for, at Sorø kommune og en række erhvervsdrivende i Sorø igen i år har gjort det muligt at udgive kalenderen, og at borgerne i Sorø trofast har støttet op bag projektet ved at købe kalenderen.

Borgmester Gert Jørgensen var inviteret til at åbne salget, og roste holdet bag Foreningen til udgivelse af Sorø-kalenderen for det ihærdige arbejde med at udgive kalenderen.

Allerede inden åbningen kl. 15 var der interesse for at støtte indsamlingen, der går til velgørende formål, blandt andet til Mælkebøttecenteret i Nuuk.

Centeret i Nuuk har gennem årerne modtaget overskuddet fra salget af kalenderen.

Dette projekt blev af borgmester Gert Jørgensen betegnet som både vigtigt og nødvendigt for de hjemløse børn i Nuuk. Børnene søger til centeret for at få mad, og pengene fra kalendersalget kan måske række til 500-600 måltider.

Kalenderen kan købes flere steder i kommunen: Bog & idé – Legekæden på Storgade i Sorø og i Holbergcenteret i Dianalund, Sydbank, Super Brugsen på Frederiksberg, Acacia i Sorø, Silkegrønt, Broby Planteskole, Kroppens Hus og Sorø Kunstmuseum.

Foto: ABW