Som et forsøg er flextur nu blevet en del af Rejseplanen i Sorø Kommune. Det betyder, at man kan bestille en flextur, hvis rejse med bus og tog ikke rækker hele vejen. Ordningen er for alle og koster 24 kr. uafhænigt af rejsens længde.

 

Det er ikke altid at bus og tog kører hele vejen til gården eller sommerhuset. For at give mere kollektiv transport der, hvor der ikke kører så mange busser og tog, gennemfører Movia derfor i samarbejde med bl.a. Sorø kommune et forsøg, hvor flextur kan findes i Rejseplanen. Man vil automatisk blive tilbudt flextur, når bus og tog ikke dækker hele rejsen Er flextur en mulighed, vil flextur fremgå af rejseoversigten i rejseplanen. Flexturen starter ved havelågen og bringer passageren til et udvalgt skiftested, hvor man nemt kan komme videre med bus og tog – eller omvendt.

En flextur vil koste 24 kr. uafhængigt af rejsens længde. Ordningen er for alle. Man betaler med betalingskort, når du bestiller turen.

 

– Den nye ordning, hvor man kan kombinere flextur med bus og tog, vil give nye muligheder for mange borgere. Jeg er meget optaget af, hvordan vi styrker trafikforbindelserne i kommunen, og her er kombinationen af flextur og bus og tog et værdifuldt supplement,” siger formand for Teknik- og miljøudvalget i Sorø Kommune, Jens Nygaard.