Det skulle have været den store forløsning af fantasi, samarbejde og læring. Men fornuften må råde, og det stigende smittetryk må respekteres, meddeler Sorø Kommune.

Derfor aflyses de af dette års konkurrencer i First LEGO League, som skulle have været afholdt i Sorø, lørdag d. 13. november.

Selv om myndighederne endnu ikke har udmeldt noget forsamlingsforbud, er vi meget opmærksomme på risikoen ved at blande børn, hvilket ville være tilfældet på lørdag, siger Børne- og Familiechef i Sorø Kommune, Henrik Madsen.

Incidensraten i Sorø Kommune er stærkt stigende, og det samme er antallet af Covid 19-smittede elever på skolerne i Sorø Kommune. På landsplan, og i Sorø, er det især blandt de unge, at smitten spredes, og derfor har Sorø Kommune, som er lokal medarrangør af konkurrencen, valgt at træffe den svære beslutning.

Vi risikerer at stå med en supersprederbegivenhed, hvis vi gennemfører, og det synes vi ikke tiden er til. Vi har været i dialog med Astra, som lægger lokaler til, og de bakker op om en aflysning. Det er en rigtig ærgerlig udvikling, men vi arbejder på at komme endnu stærkere tilbage næste år, siger Henrik Madsen.

First Lego League i 2019. Foto: Lukas Hoffmann