Lones Rulleforretning
Holbækvej 39
4180 Sorø
Mobil 28 94 39 22

Åbningstider
Mandag-tirsdag kl. 8-12
Onsdag-torsdag kl. 14-18
eller efter aftale på mobil 28 94 39 22

Festklare duge, friskt sengetøj
Lone Andersen startede sin rulleforretning i 1999, hvor der ikke var ret mange af den type forretninger tilbage. “Rullen var min mormors, som havde rulleforretning på Frederiksberg i Sorø og rullede i 46 år. Amtsmuseet skulle have haft den gamle koldrulle, når hun ikke kunne mere, men de havde ikke plads. Dét var heldigt for mig, da jeg kom ud for en ulykke og ikke kunne være på arbejdsmarkedet længere”, fortæller Lone om sin start som rullekone.

“Mange ved ikke hvad en koldrulle er, men jeg er opvokset med den. Det er en stor maskine, der fylder og vejer meget med sten i. Den kan få gløden frem i tøjet, mønstrene frem i skindet, og på dugene bliver der ligesom en hinde, så krummer kan børstes væk”, forklarer Lone, som driver sin forretning fra sin private bolig på Holbækvej.

Rullen skiftede farve fra grøn til lilla, da Lone arvede den fra mormoren

Hvordan foregår det?
Det, der skal rulles, skal lægges rigtigt sammen for at få det bedste resultat. Så stænkes det og trækker, og så rulles det på trestokke og ind under rullen. Først ruller det den ene vej, så den anden, og så måske igen. Når færdigt skal det luftes.

Hvad koster det?
Lones Rulleforretning ruller sengetøj, duge, servietter, viskestykker og lignende. Prisen afhænger af størrelsen på dugen, men normalpriserne er:

1 dug – 38 kr. 
1 lagen, 1 dyne eller 2 pudebetræk – 13 kr.
1 viskestykke eller 1 serviet – 6 kr.

sølvpartner

Del på sociale medier