spilerdugBrehms Spilerdug ApS 
Metalvej 13
4180 Sorø
Tlf.: 57 64 83 51
E-mail: info@spilerdug.dk

Brehms Spilerdug på Facebook 

Forflytning for fulde sejl
Brehms Spilerdug ApS har udviklet et helt unikt produkt, nemlig spilerdugen som et effektivt hjælpemiddel ved forflytninger af personer.

Spilerdugen blev udviklet tilbage i 1997 af Inge Brehm, som også i dag er firmaets leder. Inge er uddannet ergoterapeut, og hun havde før spilerdugen blev udviklet mærket på egen krop, hvor svære og belastende mange forflytningsopgaver var.

Arbejdet med at forflytte borgere både på sygehuse, i hjemmeplejen og overalt, hvor der arbejdes med hjælp og støtte til borgere, slider meget hårdt på personalet fysisk. Uden spilerdugen kunne forflytningerne – ofte mange gange dagligt – være ubehagelige og anstrengende også for borgeren, der skal have hjælp.

Dugen er oprindeligt udviklet til sejlsporten, idet spileren er det forreste store sejl, som giver en sejlbåd den gode fart. Spilerdugen har derfor bevaret tilknytningen til sejlsport gennem navnet, og det var Inge Brehm, som så mulighederne i materialet til mange typer forflytnings- og påklædningsopgaver.

spilerdug typerRød, blå eller grøn
Spilerdugen er fremstillet i stærkt kunststof og bliver fremstillet af en samarbejdspartner i Kempen i Tyskland nær grænsen til Holland. Her bliver med den nødvendige tyske grundighed hver eneste rulle spilerdug kontrolleret for styrke og elasticitet.

Spilerdugen leveres i ruller i tre forskellige farver, som repræsenterer tre forskellige typer stivhed. De tre typer er helt tilpasset det formål, som dugen skal benyttes til.

  • Den blå farve betegnes ”blå – stiv”, og den benyttes ved forflytninger af f.eks. tunge materialer, hvor dugen ikke skal forme sig efter kroppen/emnet, der skal forflyttes. Som et kuriosum kan nævnes, at den blå spilerdug blev brugt af håndværkerne, da et tårn på Kronborg skulle forflyttes på plads.
  • ”Spilerdug grøn – mellem” anvendes generelt ved forflytning af personer i seng, til og fra seng samt i kørestol o.l. Det er den mest anvendte spilerdug til forflytning, fordi den støjer mindre, men er dog knap så stabil som ”spilerdug blå – stiv” til de tunge forflytninger.
  • Den blødeste og mest elastiske spilerdug er ”rød – blød”, der benyttes hvor der er behov for en nærmest lydløs forflytning. Den anvendes desuden i påklædningssituationer, påtagning af støttestrømper m.v.

Alle spilerduge har samme dobbeltsidige silikonebelægning, der giver den gode glideevne i alle retninger.

Inge Brem
Inge Brem

Lær at bruge spilerdugen
Når du besøger Brehms Spilerdug på hjemmesiden, Facebook eller YouTube, kan du ikke undgå at imponeres over den omfattende vejledning, der findes her.

Lige så vigtigt som anskaffelse af hjælpemidlet er instruktion, vejledning og uddannelse i forflytningsteknik generelt og korrekt brug af spilerdugen.

Brehms Spilerdug tilbyder derfor alle, som arbejder med forflytninger, kurser og uddannelsesforløb. Medarbejderne kommer ofte rundt på sundhedsmesser, temamøder og lignende, hvor der gives grundig information om brugen af spilerdugen og dens mange anvendelsesmuligheder både i plejen, men også til mange andre formål.

Og der kommer hele tiden opdateringer, for spilerdugen viser sig at være et genialt værktøj til rigtig mange formål.


sølvpartner