Juli måneds udstiller på Sorø Bibliotek og Bykontor er billedkunstner Klaus Berg, der præsenterer en anderledes udstilling, nemlig ”HerBergs Headies”, – en samling farvestrålende håndlavede finger-hoved-dukker, som har været på udstillingsrejse siden 2015.

(En heady = et lille hoved. HerBerg =et frirum)

Dukkerne er håndlavede, syet af stof- og skindrester samt perler og knapper fra de seneste 50 år.

De bor i rum a la ”kukkasser” med LED lys, der er lavet af brugte vinkasser, cigarkasser samt gamle malerier. Kasserne er forskellige og har hver deres tema. “Vi er alle genbrug”, siger billedkunstneren – og i stedet for at blive kasseret, smidt ud eller gemt væk i papkasser, får materialerne nyt liv. Han sætter genstande og dimser i kasserne, leger med materialer og vælger temaer og emner til de små hoveder.

HerBerg holder af dukker og objektteater og håber, at sommerudstillingen i Sorø vil fornøje både børn og voksne. Man må selvfølgelig gerne løfte akrylpladerne, tage de små hoveder ud, sætte dem på fingeren og tale med dem.
Klaus Berg – årgang 1948 – er voksenunderviser og billedkunster. Han bor i Langebæk på Sydsjælland. Hans speciale er cykellak malerier, og han har i over 40 år lavet bestillingsopgaver af mange slags på papir, lærred, læder og digitalt – herunder Vordingborg Julemærke 30 gange.

Udstillingen kan ses i juli måned i Kunstgangen 1 sal i Bibliotekets åbningstid.

Foto: Klaus Berg/Sorø Bibliotek