Måske tænker du, at en seng bare er en seng – eller måske tænker du på den anden hånd, at det er en kæmpe beslutning at skulle finde den næste seng til dit soveværelse. Uanset hvordan dit syn på senge er, er du nok interesseret i at vælge den rigtige seng, når du skal have købt ny. Der er forskellige ting at gå efter, når du er på jagt efter en ny seng, og nogle af dem kan du læse mere til herunder.

Størrelsen er en vigtig faktor ved sengen
Senge fås i flere forskellige størrelser, og derfor er det også noget af det, du skal tage stilling til, når du skal have købt ny seng. Der kan være flere forskellige grunde til, at en bestemt størrelse seng passer bedre til dig end en anden.

For det første kan det have noget at gøre med, hvor mange der skal sove i sengen. Skal I sove to i sengen, er det f.eks. sjældent nok med en enkeltmandsseng.

Derudover skal du også tænke på størrelsen af sengen i forhold til, hvor meget plads du har at indrette på.

Udseendet har også en betydning
Uanset hvilket møbel du indretter med, har udseendet selvfølgelig også en lille betydning. Det gælder også, når du skal have ny seng. Er der fokus på udseende, er kontinentalsenge som regel et populært valg – du kan finde et udvalg af kontinentalsenge her.

Har du specielle behov?
Nogle mennesker har også særlige behov, der sætter nogle helt andre krav til sengen, end hvad der ellers ville være. Det kan f.eks. være, hvis du har en gammel skade, der kræver en elevationsfunktion i sengen. Så er dette et vigtigt kriterie at have, når du søger efter en ny seng – alt der ikke opfylder disse krav kan sorteres væk med det samme.

Er der fokus på udseende, er kontinentalsenge som regel et populært valg. PR-foto