PRESSEMEDDELELSE

Åben anonym rådgivning til børn, unge og forældre
Et nyt pilotprojekt med fokus på familierådgivning er ved at starte op i Sorø Kommune. Det er åbent for alle med relation til børn/unge og kan hjælpe med en lang række problematikker.

Socialrådgiverne Tanja Rasmussen og Stine Hansen fra Familierådgivningen står bag den kommende åbning af ’Åben, anonym rådgivning’, et tilbud til forældre, børn og unge, hvor de kan få hjælp til at håndtere kriser og problemer.

Rådgivningen vil kunne hjælpe med alt lige fra mobning, ensomme unge, skilsmisseproblematikker til vold, misbrug eller andre problemer i børnefamilier eller hos det enkelte barn/teenager. ”Det er et sted alle borgere med relation til børn eller unge kan komme, uagtet hvad de har på hjerte,” siger Stine Hansen, en af initiativtagerne til projektet.

Gratis og anonymt
Som navnet siger, så er rådgivningen både åben og anonym. Der bliver ikke oprettet en kommunal sag, og alle borgere i Sorø Kommune kan henvende sig for at få gratis familierådgivning/vejledning. Rådgivningen er bevidst placeret væk fra rådhuset, skoler o.l. for at styrke anonymiteten.

Rådgivningen bliver drevet af et team af engagerede socialrådgivere. De kan rådgive på stedet eller henvise til fx terapeuter og andre specialister.

Vil forebygge
Målet med projektet er at nå alle familier i Sorø Kommune samt yde en forebyggende indsats, der forhåbentlig kan være med til at løse problemerne før de vokser sig for store – til gavn for både børn, forældre og kommune. Målgruppen er bred: børn, unge, forældre og familier i alle aldre. Håbet er desuden, at man med denne friere ordning kan nå familier, der ellers ikke ville søge rådgivning.

I åbningstiden kan man kontakte rådgivningen per telefon eller mail og aftale en tid – alle henvendelser vil blive besvaret samme dag. Derefter foregår al kontakt ansigt til ansigt.

Starter til vinter
’Åben, anonym rådgivning’ starter november/december 2011. Det er et pilotprojekt, der vil løbe et år. I den kommende tid tager de to socialrådgivere rundt på skolerne og fortæller om projektet, så både børn, forældre, lærere o.l. kender til projektet.

Rådgivningen får til huse på Skolevej 3, Frederiksberg og får åbent for telefonisk og elektronisk henvendelse tirsdag og torsdag kl. 9-15.