Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vinterjazz med Oscar Peterson

7. december 2017 19:00 - 21:00

Sorø Kunstmuseum inviterer til legende lækker julejazz med legendariske Oscar Petersons musik fremført af mesterens egen trommeslager Alvin Queen sammen med det danske stortalent Zier Romme og bassisten Ida Hvid.

Den amerikanske trommeslager Alvin Queen, 66 år, er sidste overlevende fra pianisten Oscar Peterson’s berømte trio, hvor danske Niels-Henning Ørsted-Pedersen samtidig spillede bas. De turnerede sammen i tre år.

Nu er både Oscar Peterson og NHØP borte, men de udødelige jazzhits lever videre. Bare nævn ”Hymn to freedom”, ikke sandt!

Alvin Queen besøger Danmark for at genoplive musikken i selskab med det danske stortalent Zier Romme Larsen. Han er kun 23 år, men har allerede udviklet en så formidabel teknik ved tangenterne, at det ikke lader forbilledet meget efter.

Efter at have spillet en beskeden rolle som pianist i mindre bands er Zier Romme for alvor blevet opdaget og hevet ind til det ene engagement efter det andet på hovedstadens førende spillesteder, Montmartre, La Fontaine og Charlie Scotts.

På bas har trioen den rutinerede Ida Hvid. Hun er bl.a. kendt fra Niels Jørgen Steens band, Nulle og Verdensorkestret, ligesom hun har spillet med Ben Besiakov, Frands Rifbjerg og Jesper Løvdal.

Trioens hyldest til Oscar Peterson (1925-2007) er klassisk kammerjazz som mesteren selv dyrkede det – dynamisk swingende, gnistrende groovy, sjælfuldt og melodisk. Der bydes på melodier fra Petersons omfattende repertoire med referencer til forbilleder som Nat King Cole, Bill Evans og Phineas Newborn.

Koncertpris inkl. entré til museet (museet kan besøges inden koncerten): 155 kr. (medlemspris: 135 kr.)

Tilbud om aftenmenu i museumscaféen fra kl. 17-18.30 for 160 kr. incl. et glas vin (inkluderer IKKE entré til koncerten).

Reservation og billetbestilling: [email protected] eller tlf: 57 83 22 29.

Detaljer

Dato:
7. december 2017
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Sted

Sorø Kunstmuseum
Storgade 9
Sorø, 4180
+ Google Map
Telefon:
57 83 22 29
Hjemmeside:
http://www.sorokunstmuseum.dk/