Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vestsjællands Vejr

3. juli - 27. oktober

I denne udstilling fra Museum Vestsjællands mange samlinger og magasiner mødes kulturhistorien, kunsten og naturhistorien, for at fortælle historier om vejret i Vestsjælland, og om hvordan Vestsjællands borgere har foreviget det til eftertiden, taget sine forholdsregler, bygget dæmninger og forstærket bygninger. Budt vejret trods, givet det kvalificeret modspil, leget i det og skrevet om det.

Med udgangspunkt i hver af de fire årstider giver Odsherreds malerne og berømte digtere fra Vestsjælland eksempler på stemningsskabende motiver, hvor vejret spiller en væsentlig rolle. Både i maler- og digtekunsten bruges vejret som metafor for velkendte følelser. Når sorte skyer trækker hen over himlen ved man nok, hvad der kan være på spil. Anderledes afslappet forholder man sig til en skyfri blå himmel.

Hver årstid gribes endvidere kulturhistorisk an med genstande, der får en fortælling med på vejen om, hvordan man bruger og måler vejret. Her er skøjter og solhat, barometer og solur og i den mere kuriøse ende er vindfisk og tordenkile.

For mere information om denne udstilling, klik her.

Del på sociale medier

Detaljer

Start:
3. juli
Slut:
27. oktober

Sted

Sorø Museum
Storgade 17
Sorø, 4180
+ Google Maps
Telefon:
57 83 40 63
Hjemmeside:
http://www.vestmuseum.dk
Del på sociale medier