Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ulysses 2019 – forklædt som Western

1. juli - 6. juli

Holberg Teatret fyrer op med krudt og kugler. Historien handler om Penelope og Ulysses/Odysseus og om erobringen af Troja dengang for 2500 år siden. Ramsaltet satire bliver med humor, ironi og spilleglæde spundet ind i Holbergs mesterstykke ’Ulysses von Ithacia’ om krigens evigt aktuelle brutalitet. Spillestilen vil mange genkende fra ’Svend, Knud og Valdemar’.

Rammen er den amerikanske Western, hvor den snu Chilian gi’r den som Klods Hans, en hofnar, der kæmper for sin overlevelse i cowboyland, bl.a. ved at forvandle sig til troldmand.

En gigantrolle med en fræk slagterhund indeni, som de unge vil kende fra sig selv og de voksne vil mindes og smile over. Skuespillerne går til den med drilske påfund og pågående løjer, der inviterer tilskuerne til at gå med i spillet som krigshær og bejlere til Penelope.

Den internationale slagtøjsvirtuos, Benita Haastrup, har som fyrmester sat ild til musikken, når spillerne trakterer cowboydernes instrumenter, såsom vaskebræt, truthorn, fløjte, trommer, banjo og guitar, mundharpe og jagthorn.

Krudtrøgen letter i ’Søjlesalen’, Akademihavens naturperle mellem Kinahøjen, Holbergstatuen og Sorø sø. Saloonens 150 siddepladser står klar med tørvejr under teltdug og parasoller. I læ for præriens vilde vinde med duft af 25-30 m høje cypresser, gran- og fyrretræer. Varme tæpper ligger klar, hvis aftenen bliver kølig.

Billetsalget åbner 1. juni på billetten.dk og Sorø Bykontor tlf. 57 87 70 20 eller Holberg Teatret tlf. 20 16 02 16.

Premiere: mandag den 1. juli kl. 19.30.
Forestillinger: tirsdag den 2. juli – lørdag den 6. juli kl. 19.30 . Picnic fra kl. 18.15.

Café Skotte & Stentoft leverer madkasser á 120,- kr og byder på vin, øl, vand og the/kaffe til rimelige priser. Publikum er velkommen til at medbringe mad og drikkevarer selv. Madkasserne bestilles hos Marie på tlf. 20 16 02 16 senest kl. 12 dagen før.

Billetpriser: 200 kr. for voksne. 100 kr. for børn og unge til og med 23 år.

Madkasser: 120 kr. pr. stk.

Her stemningsbilleder fra de åbne generalprøver for alle lørdag-søndag den 29.- 30. juni kl. 19.30:

Del på sociale medier

Detaljer

Start:
1. juli
Slut:
6. juli

Sted

Kinahøjen
Akademihaven
Sorø, 4180 Danmark
Del på sociale medier