Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

To Guitarer og en Baslegende

22. juli 19:00

I koncerten ”Fremtids Drømme” skaber den 73-årige jazzlegende Bo Stief en nærværende ny musikoplevelse sammen med to virtuose guitarister fra jazzens næste generationer: midaldrende Søren Lee og den helt unge Mads Nørgaard. Den usædvanlige instrumentering med to guitarer og en bas viser sig frisk og nyskabende. Musikerne spiller frit collageagtigt med inspiration og respekt for fortidens musik, idet de finder nye lyde og veje på deres instrumenter. Det er hverken soul, klassisk eller rock, men et funky jazzet konglomerat af melankoli, skønhed, charme og humor. Stemning og kontakt med publikum står forrest.

Bo Stief har været her og der og allevegne igennem sin fuldkommen overvældende musikerkarriere. Som 17-årig blev han inviteret til at slæbe sin bas ind på scenen i Jazzhus Montmartre og kom til at spille med tilrejsende jazzkoryfæer som Don Cherry, Dexter Gordon, Johnny Griffin, Jackie McLean og Ben Webster. Senere har han med bemærkelsesværdig succes været rundt i andre genrer som rock, teatermusik og etnisk-lyrisk kammerkompositioner og undervejs optrådt internationalt med stjerner som Benny Goodman, Ray Charles, Dizzy Gillespie og Stan Getz. Samtidig har han i en årrække som lektor ved Det Fynske Musikkonservatorium undervist nye generationer af musikere. Nu spiller han letforståeligt, melodisk og energisk udadvendt med sine yngre musikalske venner.

Søren Lee debuterede for snart 30 år siden med et opsigtsvækkende album, hvor han spillede i selskab med den amerikanske stjernebassist Ray Brown. Så fulgte en årrække med imponerende succes på den internationale jazzscene, hvorefter der blev mere stille, da Lee for ti år siden etablerede et vokalstudium og blev mentor for popstjerner. Men sidste år vendte Søren Lee tilbage til jazzens skrå brædder og nu er han her.

Yngstemanden Mads Nørgård er et fremstormende talent, der allerede før sin afgangseksamen fra Rytmekonservatoriet sidste år blev inviteret til at spille på de mest prestigefyldte scener. Han er ung, progressiv og behersker både det groovy og improvisatoriske med forbløffende overbevisning.

For mere information klik her.

Foto: Krebshuset
Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
22. juli
Tidspunkt:
19:00

Sted

Krebshuset
Ringstedvej 87
Sorø, 4180 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
57 82 01 81
Hjemmeside:
https://krebshuset.dk/
Del på sociale medier