Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Thofte/Wallace kvintet

22. juli 2018 14:00

På Parnas spiller en kvintet med de stærkest lysende unge talenter i dansk jazz op til en uges jazzfestial i Sorø. 

Ligesom nye generationer har afløst Mozarts jævnaldrende til at fremføre hans værker, viser dansk jazz i dag sin livskraft med unge musikere, der spiller Charlie Parker og Dizzy Gillespies klassiske bopjazz fra midten af forrige århundrede.

Man kan blive overrasket over, at de nærmest gør det bedre end forbillederne, idet de kombinerer respekten for den oprindelige stil med fornyede improvisationer og arrangementer.

Et sådant band er Thofte/Wallace kvintetten, som i år åbner Sorø Jazzfestivalen med en koncert på Parnas søndag eftermiddag den 22. juli. Det er fem unge musikere i 20’erne, som spiller energisk og inspireret bebopjazz, så det virkelig swinger igennem.

Kvintetten har det klassiske jazzformat med trompet og altsaxofon foran en rytmegruppe med klaver, bas og trommer. Blæserne er Rolf Thofte Sørensen på trompet og Oilly Wallace på altsax, mens rytmen leveres af Zier Romme, klaver, Matthias Petri, bas, og Andreas Svendsen, trommer.

Deres unge alder til trods har de alle sammen allerede vakt opmærksomhed på den professionelle jazzscene og høstet anerkendelse og priser.

I deres eget sprog hedder det: ”Fuldt knald på og en masse fede bebop temaer.”

Rolf Thofte Sørensen, trompet, Oilly Wallace, altsaxofon, Zier Romme, klaver, Matthias Petri, bas, og Andreas Svendsen, trommer.

Entré: 325 kr. incl. frokostbuffet

Reservation: www.parnas.dk eller tlf. 23 87 83 87, info@parnas.dk

Detaljer

Dato:
22. juli 2018
Tidspunkt:
14:00

Arrangør

Sorø Jazz
Hjemmeside:
http://www.soroejazz.dk

Sted

ParnasHuset
Parnasvej 21
Sorø, 4180
+ Google Map
Telefon:
23 87 83 87
Hjemmeside:
http://www.parnas.dk/parnashuset/