Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tersløsegård åbner

5. juni 2017 16:00

Reformationen bliver tema for sæsonåbningen på Tersløsegård den 5. juni

2017 er jo jubilæumsår for Reformationens optakt i 1517, da Luther opslog sin teser på kirkedøren i Wittenberg. Jubilæet er ikke Holbergs, men som i så mange andre sammenhænge har han også her spillet sin rolle med meninger og tanker om religion. Det er på den baggrund, at Kristian Østergaard, der er sognepræst ved Sorø Klosterkirke, kommer til Tersløsegaard og fortæller.

Arrangementet begynder først kl. 16.00. Det er nemlig samtidig Grundlovsdag, så museet tager hensyn til, at de forventede politiske møder er overståede, før publikum inviteres til at dvæle ved fortidens store tanker. Holberg var en god lutheraner, men han brød sig bestemt ikke om den enevældige kong Christian VI’s strenge pietisme med dens forbud mod teater, dans og forlystelser. Den oplyste Holberg inddrog fornuft og erfaring i den menneskelige erkendelse, men uden at bryde med kirken.

Netop med lystig musik afsluttes Tersløsegaards åbningsdag efter foredraget. Fra klokken ca. 17.00 diverterer seks sjællandske spillemænd med let musikalsk underholdning, krydret med oplæsning af Holbergtekster. De kalder deres hyggelige old boys band for ”Ren Nostalgi” og betegner det selv som en ”variabel størrelse”, for de har både viser, schlagere og folkemusik på repertoiret, og de spiller på lidt af hvert: Guitar, harmonika, banjo, mandolin, mundharpe, violin, kontrabas og sav – samtidig med de allesammen synger.

Åbent juni-september
Holberg Museets sommer fortsætter fra den følgende weekend 10.-11. juni til og med den 9.-10. september med faste åbningstider hver lørdag-søndag kl. 12-16. I perioden er der seks søndage særlige arrangementer. Hele programmet med detaljer om de enkelte begivenheder kan findes på www.tersloesegaard.dk

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
5. juni 2017
Tidspunkt:
16:00

Sted

Tersløsegård
Holbergsvej 101, Tersløse
Dianalund, 4293
+ Google Maps
Telefon:
74 46 67 70
Hjemmeside:
http://www.tersloesegaard.dk/
Del på sociale medier