Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Revolutionens billeder

23. september 2017 - 25. februar 2018

I 100-året for den russiske revolution præsenterer Sorø Kunstmuseum en spændende udstilling med både fotokunst og plakater.

Aleksandr Rodchenko, Pige med Leica. (Portræt af Eugenia Lemberg, studerende hos Rodchenko), 1934 Rodchenko og Stepanova Archive.

Plakaterne er hentet hjem fra Rusland af den unge student fra Sorø Akademi, Hermod Lannung, der “lånte” dem  på sine rejser  under revolutionen. Samtidig har museet gjort et kunstnerisk scoop og skaffet værker til Danmark af den verdenskendte fotokunstner Alexandr Rodchenko.

Fotografier og plakater var de nye medier, der kunne spredes hurtigt og forholdsvist billigt til folket med revolutionens budskaber. Rodchenkos kunstneriske ide var, at en ny samfundsorden også skulle vises med en ny slags billeder, og så markante var hans fotografier, at man i dag finder tydelige spor af hans stil hos de bedste fotografer verden over.

Det er første gang Rodchenkos fotokunst vises i Danmark og Sorø Kunstmuseum har helt ekstraordinært fået adgang til originalerne fra Rodchenko-familiens arkiv i Moskva.

Udstillingen giver også et dansk blik på revolutionen gennem politiker og jurist Hermod Lannungs samling af russiske revolutionsplakater. Han opholdt sig i Petrograd i 1917-19 og oplevede de voldsomme begivenheder på nærmeste hold, skrev hjem om sine indtryk og indsamlede selv plakater fra byens mure.

Med eksempler fra hans samling viser udstillingen derfor også, hvordan omvæltningerne så ud med en ung, danskers øjne. Lannung (1895-1996) testamenterede i øvrigt sin samling af russisk kunst til Sorø Kunstmuseum.

Anonym, Hvad har du gjort for luftvåbnet, 1923-25, Plakatsamlingen, Designmuseum Danmark.

  

GemGem

Detaljer

Start:
23. september 2017
Slut:
februar 25

Sted

Sorø Kunstmuseum
Storgade 9
Sorø, 4180
+ Google Map
Telefon:
57 83 22 29
Hjemmeside:
http://www.sorokunstmuseum.dk/