Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Parforhold, sexliv og sygdom

7. november 2016 15:00 - 17:00

Sexolog og sygeplejerske Rikke Thor kommer til Sorø og holder oplæg omkring det udfordrende samliv, når man er ramt af kræft eller anden alvorlig eller kronisk sygdom. Det fortæller Sorø Sundhedscenter:

En vigtig del af livet
Seksualitet og intimitet er vigtige aspekter af livet – også når man er sygdomsramt. Den del af livet skal helst fungere almindeligt igen, når indlæggelse og behandling er et veloverstået kapitel. Sådan går det dog ikke altid. Mange oplever, at seksualiteten er påvirket, og det kan være vanskeligt selv at finde løsninger. Heldigvis er emnet ikke tabubelagt som tidligere, og både på sygehuse og i kommunerne er man bevidste om, at emnet skal prioriteres. Det, man selv kan gøre, er, at tage initiativ til at få talt med sin partner og eventuelt derefter få spurgt lægen, sygeplejersken eller en anden sundhedsprofessionel til råds.

Sygdom påvirker
Rikke Thor fortæller: ”En sygdom kan påvirke hele livssituationen – også forholdet til kroppen, intimiteten og seksualiteten, – og måske også forholdet til følelsen af mandlighed/kvindelighed, – lige meget om man er i par-forhold eller er single og uafhængigt af alder. Det kan både skyldes sygdommen i sig selv med måske træthed og manglende overskud, eller bivirkninger af medicin og behandlinger. En evt. partner kan også påvirkes på forskellig måde af hele forløbet”.

Rikkes mangeårige erfaring som sexolog og baggrund som sygeplejerske gør hende i stand til at komme ind på både de fysiske og på de psykologiske ændringer i kroppen, selvbilledet og forholdet til andre – i forhold til den konkrete sygdom – og komme med forslag til hvad du/I selv kan gøre for at få det bedre.

Rikke er en benyttet foredragsholder i hele landet og er tilknyttet REHPA, det nationale Videnscenter for Rehabilitering og Palliation i Nyborg (det tidligere Dallund for kræftpatienter).

Hvis du har lyst til at vide mere om Rikke Thor kan du læse på hendes hjemmeside: www.rikkethor.dk.

Tid og sted
Oplægget holdes på Sorø Kultur og Fritidscenter Værkerne mandag den 7. november kl. 15-17.

Arrangører er Kræftens Bekæmpelse og Sorø Sundhedscenter, som til dette arrangement inviterer både nuværende og tidligere kræftramte borgere men også borgere med anden kronisk eller alvorlig sygdom til at deltage. Disse sygdomme giver sig ofte udslag i seksuelle problematikker enten pga. selve sygdommen eller pga. medicinen.

Rikke Thors oplæg giver plads til deltagernes spørgsmål, emner og debat, men det er også helt OK blot at komme for at lytte og blive inspireret. Pårørende er meget velkomne.

Der kræves ingen tilmelding og arrangementet er gratis.
Værkerne Sorø Kultur og Fritidscenter

Detaljer

Dato:
7. november 2016
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Sted

Sorø Kultur- og Fritidscenter
Frederiksvej 27
Sorø, 4180
+ Google Map
Hjemmeside:
http://www.vaerkerne.dk/