Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Økumenisk gudstjeneste

15. september 2018 13:00

foto fra kirken

Dansk-polsk gudstjeneste i 75-året for flyulykken i Slaglille Kirke 15. september. Lørdag 15. september kl. 13.00 er der dansk-polsk økumenisk gudstjeneste i Slaglille Kirke med kransenedlægning ved bl.a. Flyvergraven.

Der har i tidens løb været skrevet meget om Martin Luther og om Reformationen. Særligt sidste år, da der var gået 500 år, siden protestanterne brød ud af den katolske kirke i 1517. Det betød i gamle dage, at forholdet var temmelig anstrengt mellem katolikker og protestanter – for nu at sige det mildt – som det kan ske efter en svær skilsmisse, hvor parterne strides om sagens kerne uden at nå til enighed og forsoning.

Men det var heldigvis dengang, og i dag kan man stort set blive enige om det væsentlige og i hvert fald det velsignede faktum, at vi er dog alle Guds elskede børn, skabt til at værne om og være noget for hinanden. Derfor har vi også i dag, de to kirkesamfund imellem, til sædvane at mødes med hinanden til gudstjenestefejring, hvor man møder gode og gamle venner. Også herude i Slaglille er dette blevet en dejlig tradition.

Således holdes også det venskab i hævd, hvor vi og Den dansk-polske Forening, sammen med deres katolske præst, årligt holder en lille og såkaldt økumenisk gudstjeneste i Slaglille Kirke. Af hensyn til det efterfølgende arrangement med kaffebord i Slaglille-Bjernede Forsamlingshus, er det nødvendigt med tilmelding til sognepræst Anders Frederiksen senest 7. september på tlf. 57 80 92 74. Alle er velkomne.

Detaljer

Dato:
15. september 2018
Tidspunkt:
13:00

Sted

Slaglille Kirke
Slaglillevej 1
Fjenneslev, 4173 Danmark
+ Google Map